Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Piráti kvůli dlouhodobým neshodám zrušili buňku v Praze 1

Piráti na svém internetovém fóru rozhodli o zrušení devítičlenné stranické buňky v Praze 1. Hlasování, kterého se mohli účastnit všichni pražští členové strany, iniciovalo vedení organizace kvůli dlouhodobým vnitřním neshodám a postupu při vyjednávání o koalici po loňských obecních volbách. Krajské fórum se 85 hlasy přiklonilo k rozpuštění, což jsou více než tři pětiny ze 136 hlasujících, informoval o výsledku hlasování v tiskové zprávě předseda krajského sdružení Ondřej Chrást.

Podle Chrásta dnešní rozhodnutí neznamená konec pirátské politiky v Praze 1. „Věřím, že se za čas podaří buňku obnovit a s čistým stolem nezatíženým problémy posledních let se znovu ucházet o přízeň místních voličů s autentickým pirátským programem. Znovuobnovení místního sdružení plánujeme asi v horizontu jednoho roku tak, aby byl dostatečný čas připravit se na nadcházející komunální volby v roce 2026," uvedl.

Buňka v Praze 1 podle Chrásta dlouhodobě nefungovala, mezilidské rozpory vedly k rozpadu funkční koalice v roce 2020 a k netransparentně uzavřené koaliční smlouvě po loňských volbách. Většina Pirátů v Praze 1 s navrhovaným zrušením místní buňky nesouhlasí.

Piráti v Praze 1 po loňských volbách vytvořili koalici s ODS, TOP 09, ANO a Rezidenty 1, a nikoliv s občanským uskupením Praha 1 Sobě, které mnoho členů a příznivců strany považovalo za logického partnera. Pirátská členská základna však následně hlasováním zrušila souhlas se vstupem do koalice. Tři ze čtyř pirátských zastupitelů v Praze 1 však i přesto ve vedení městské části zůstali a strana jim nedávno pozastavila členství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Piráti Praha 1

Štítky Piráti, Praha, politika, Praha 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráti kvůli dlouhodobým neshodám zrušili buňku v Praze 1  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.