Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zrekonstruovaná zahrada Strakovy akademie je otevřena. Veřejnost do ní může každou sobotu

Úřad vlády v sobotu zpřístupnil nově opravenou zahradu Strakovy akademie veřejnosti ještě před jejím oficiálním otevřením na konci srpna. Lidé se tam budou moci podívat během prázdninových měsíců každou sobotu od desíti do šesti hodin.

„Zahrada Strakovy akademie prošla v uplynulých měsících zásadní rekonstrukcí, která měla za cíl odstranit některé původní necitlivé zásahy, dát zahradě reprezentativní charakter adekvátní významu budovy sídla vlády a kompozičním řešením navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera,“ píše se na webu Úřadu vlády.

V zahradě podle návrhu Atelieru Krejčiříkovi vybudovali 5 tisíc metrů čtverečních dlážděných povrchů, zregenerovali přes 11 tisíc metrů čtverečních trávníků, obnovili ž živé ploty a zasadili 380. V zahradě je v současné době 15 tisíc květin. V zahradě jsou nově dvě výstavní plochy pro realizaci mobilních výstav. Podle informací zveřejněných minulý rok měla rekonstrukce stát skoro 80 milionů korun.

„Jsem ráda, že nám podařilo úspěšně dotáhnout rekonstrukci zahrady ještě před českým předsednictvím Radě EU. Chtěli bychom tento prostor co nejvíce otevřít lidem, proto jsme se rozhodli zpřístupnit zahradu všem už 9. července, a pak každou následující sobotu až do konce prázdnin, ještě před oficiálním otevřením zahrady, které bude na konci srpna,“ dodala v tiskové zprávě vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Vstup je zdarma z Kosárkova nábřeží. Návštěvníci musí projít bezpečnostním rámem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad vlády

Štítky zahrada, Úřad vlády České republiky, rekonstrukce, František Josef Thomayer, Rada Evropské unie, Strakova akademie, Jana Kotalíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrekonstruovaná zahrada Strakovy akademie je otevřena. Veřejnost do ní může každou sobotu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.