Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoo jen za korunu, kolotoč na Petříně se znovu otevírá. Den dětí slaví celá Praha

Program na den dětí si připravilo mnoho organizací i městských částí v Praze. S potomky je možné se vydat do zoo za symbolické vstupné nebo na Petřín, kde se poprvé rozjede opravený kolotoč pod rozhlednou. Některé radnice pak přichystaly vlastní program ve svých prostorách.

V zoo bude i městská policie

Pražská zoo si již tradičně připravila den s městskou policií. Dětem do 15 let nabízí vstup za korunu, k tomu různá stanoviště na vyzkoušení dovedností. Také hudební a divadelní vystoupení a vzdělávací část.

Na Petříně se u rozhledny znovu otevírá opravený historický kolotoč z 18. století. Jak informuje web rozhledny, každé dítě dostane k zakoupené vstupence na rozhlednu nebo do bludiště jednu jízdu na kolotoči zdarma.

V parku před Starým purkrabstvím na Vyšehradě se děti mohou zúčastnit miniherny, kreativní dílny nebo se podívat na divadelní představení či koncert.

V tržnici si vyzkouší cirkusové prvky

Program je připraven i v prostorách Pražské tržnice. Děti si mohou v Jatkách 78 vyzkoušet cirkusové prvky, dělat pokusy z fyziky a chemie nebo tvořit v keramické dílně.

V Národním zemědělské muzeu si přijdou na své vedle dětí i dospělí. Speciální program provede návštěvníky jednotlivými zemědělskými obory, dětská varianta se stanovišti bude připravena na dvoře.

Městské části Praha 2 a 5 pořádají dětské dny na náplavkách, tedy na svých stranách řeky. Dvojka na Rašínovo nábřeží pozvala klauny, lodě státní i městské policie a provozovatele výtvarných díle. Pětka na Hořejším nábřeží nabízí dětem kolotoč, střelnici nebo workshop vázání uzlů.

Na Osmičce program trvá až do soboty

Třetí městská část na náměstí Jiřího z Poděbrad bere dětský den charitativně. Děti mohou zdobit dorty a zakoupením zákusků dospělí přispějí na sbírku dětem nemocným rakovinou. Kromě toho se děti mohou zúčastnit dobrodružné hry.

Šestka pořádá námořnický dětský den na koupališti Petynka, program Osmičky s obřími atrakcemi, talentovou soutěží či ukázkou hasičské techniky před kulturním domem Krakov trvá až do soboty.

Praha 9 v Parku Zahrádky připravila pohádkovou cestu s úkoly, trénink rugby nebo diskohrátky, Jedenáctka odpoledne se soutěžemi a tvořením v kulturním domě Zahrada. Praha 13 pořádá pohádkové dopoledne v Centrálním parku, Praha 14 kouzelnou stezku v Hostavicích.

V Horních Počernicích děti kreslí po celém parku

Patnáctá městská část organizuje dětský den v Toulcově dvoře s hrami a naučnou stezkou, Praha 20 nechává až do pátku děti malovat křídami na chodník v parku Jizbická.

Některé z ostatních městských částí pak pořádají akce ke dni dětí o víkendu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Petr Hamerník

Štítky den dětí, program, zoo, Vyšehrad, tržnice, městské části, Praha, kolotoč, Petřín, městská část, rozhledna, Mezinárodní den dětí, obecní policie, ZOO Praha, Národní zemědělské muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo jen za korunu, kolotoč na Petříně se znovu otevírá. Den dětí slaví celá Praha  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.