Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zdarma do Podskalské celnice nebo na Vítkov. Dnes je Mezinárodní den muzeí

Na dnešek již tradičně spadá Mezinárodní den muzeí a některé pražské instituce proto návštěvníkům nabízí vstup zdarma nebo za symbolickou cenu. Projektu se účastní Národní muzeum, Uměleckoprůmyslové muzeum, Muzeum policie a další.

Instituce místo vstupného návštěvníky prosí o dobrovolný příspěvek na sbírku pro pomoc ukrajinským muzeím. „Kulturní dědictví na Ukrajině je poškozováno a ničeno válečnými operacemi i cílenými vojenskými útoky. Ukrajinští muzejníci se mnohdy i s nasazením vlastních životů snaží toto kulturní dědictví chránit, sbírky evakuovat a ukládat do bezpečí. Obdivuji jejich odvahu a odhodlání. Česká muzea se snaží ukrajinským muzeím v současné situaci pomoci dodávkami potřebného materiálu. Moc prosím všechny naše návštěvníky, aby nás v této snaze podpořili,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Národní muzeum zdarma nabízí například Národní památník na Vítkově nebo Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur.

Muzeum města Prahy kromě domu U Zlatého prstenu, Podskalské celnice a centra Norbertov zdarma zpřístupní i zámecký areál Ctěnice.

Národní galerie vedle vstupu do sbírkových expozic ve Veletržním, Schwarzenberském a Šternberském paláci nabízí i doprovodný program v podobě komentovaných prohlídek.

Národní zemědělské muzeum stejně jako Národní pedagogické muzeum a Muzeum policie jsou otevřené celé.

Celý seznam najdete na webu Mezinárodní den muzeí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky muzea, zdarma, dobrovolný příspěvek, Ukrajina, muzeum, Národní muzeum, Vítkov, Podskalská celnice, Uměleckoprůmyslové museum v Praze, Michal Lukeš, Národní památník na Vítkově, Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, kulturní dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdarma do Podskalské celnice nebo na Vítkov. Dnes je Mezinárodní den muzeí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.