Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na dobrodružnou výpravu do Strašnic. Desítka má nového průvodce

Městská část Praha 10 představila nového průvodce po sochách i pomnících nazvaného Cesta hrdinů. Zaměřuje se na lokalitu Strašnic a místa, kde se odehrály důležité okamžiky české a slovenské historie.

Autorky vybraly čtrnáct konkrétních míst přes která představují různá témata, pomníky, sochy i další umělecká díla. Vycházka začíná u školy v ulici V Olšinách, tři zastávky jsou u Krematoria Strašnice, nechybí zmínka o Rádiu Svobodná Evropa a posledním místem je Pomník strašnického vysílače na Třebešíně.

„Možná si díky procházce nově povšimnete obří malby na zdi činžáku nebo objevíte další informace o sochách, které denně míjíte. Ke každé ze čtrnácti zastávek je pro vás připraven samostatný list s informacemi a také tvořivými úkoly, otázkami a někdy i nápady na doma. Průvodce Cestou hrdinů si můžete vytisknout a projít si navrženou trasu celou nebo navštívit jen některá její zastavení,“ upřesnily autorky Michaela Matysová a Lucie Štůlová Vobořilová v tiskové zprávě.

Seznam zastávek i další zajímavosti jsou k dispozici na webu Prahy 10. Cesta hrdinů

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky průvodce, praha 10, historie, zábava, procházka, Strašnice, pomník, socha, Praha, Evropa, Krematorium Strašnice, Olšina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dobrodružnou výpravu do Strašnic. Desítka má nového průvodce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.