Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zemřel komik Josef Náhlovský. Bylo mu 72 let

Po krátké těžké nemoci dnes zemřel komik, herec a moderátor Josef Náhlovský. Informovala o tom jeho rodina na Facebooku.

Truchlí i Karel Šíp

"Dovolujeme si Vás za nejbližší rodinu informovat, že dnes, 7. 4. 2022, ve věku 72 let, zemřel po krátké těžké nemoci, se kterou statečně bojoval, pan Josef Alois Náhlovský. O možnostech, jak se s Pepou budete moci rozloučit, Vás budeme informovat. Děkujeme, že mu dnes věnujete tichou vzpomínku. Rodina předem děkuje za respektování soukromí," napsala za rodinu Veronika Záhorská.

Na smrt Náhlovského na sociální síti reagoval i kolega Karel Šíp, se kterým spolupracoval. „Svět bude zas o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět," napsal.

S Josefem Mladým pracoval 37 let

Josef Náhlovský se narodil v roce 1949 v Lomu u Mostu, původním povoláním byl učitel. Jako moderátor začal působit společně s Petrem Novotným u hudební skupiny Fešáci. Komickou dvojici později tvořil se svým hereckým partnerem a kolegou Josefem Mladým.

Loni v jednom rozhovoru vzpomínal, že mu na jevišti bylo nejlépe právě s Mladým. Spolupracovali spolu 37 let. Během spolupráce s ním zastával roli autora psaného textu, režisérem tématu byl Mladý. „Pepa měl zvláštní typ suchého a sarkastického humoru. Jako člověk byl ale velice hodný, nezákeřný a obětavý," vzpomínal Josef Náhlovský na svého profesního partnera, který zemřel v roce 2018.

Napsal knihu a zahrál si ve filmu

"V improvizaci jako takovou věřím, ale vždy musí mít člověk připravenou nějakou tutovku, jistotu, která vždy zabere. Občas se ale opravdu naskytla příležitost zaimprovizovat," uvedl Náhlovský.

Je autorem humoristické teorie o fiktivním národu starých Krušnohorců, kterou zpracoval do své knihy Krušnohorská kronika. Sám sebe také často označoval termínem poslední žijící Krušnohorec. Jako herec se objevil ve filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Josefa Aloise Náhlovského

Štítky smrt, náhlovský, rodina, nemoc, Josef Alois Náhlovský, Facebook, Karel Šíp, Josef Mladý, Petr Novotný, Marie Poledňáková, Fešáci, herec, Jak se krotí krokodýli, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel komik Josef Náhlovský. Bylo mu 72 let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.