Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Ve druhé světové válce bojuje Draco Malfoy, v komunistickém Polsku zase vraždí gaye

Na Netflix dorazil další úspěšný jihokorejský seriál, nizozemský válečný snímek s představitelem Draca Malfoye nebo polská krimi o vraždě ve varšavské komunitě gayů. Na HBO GO zase přiletěla netopýří žena.

Modrá až na kost

Po úspěchu Hry na oliheň se na Netflix dostává další jihokorejský seriál a u diváků je opět populární. Akční krimi Modrá až na kost pojednává o dívce, které zavraždí otce a jak asi správně hádáte, hlavním motivem bude pomsta. Yoon Ji Woo se přidá ke skupině mafiánů a pod vedením jejího bosse se infiltruje pod novým jménem k místní policii, jelikož jejího otce údajně zabil policista.

Špinaví policisté jsou vděčné téma. Odhalit kdo je na straně zákona a komu jde jen o vlastní prospěch není snadné, navíc když se snažíte najít vraha otce za každou cenu. Navíc úplně věřit se nedá ani zkorumpovaným policistům a už vůbec ne mafiánům. Mladá policistka v akčním krimi seriálu občas zkope nějakého padoucha, odkázána je ale především sama na sebe.

I když se modrá až na kost veze na současné vlně popularity korejských seriálů, jde o kvalitní počin, který by jinak pro české publikum zbytečně zapadnul. Ne nepodobný je seriálu snímek Skrytá identita s Leonardem DiCapriem a není náhodou, že i ten je remakem původně asijského filmu Volavka. Tamní produkce prostě umí.


Zdroj: Netflix

Bitva v ústí Šeldy

Nizozemský válečný snímek je tento týden nejsledovanější filmovou novinkou na Netflixu. Svůj podíl na tom má jeden z herců, a to konkrétně Tom Felton. Pokud vám jeho jméno nic neříká, Draco Malfoy už by vám mohl být povědomý. Mladý herec shodil odbarvené blond vlasy, oblékl si vojenskou uniformu a spolu s ostatními členy armády se vydal do boje.

Konkrétně tedy do Bitvy v ústní Šedy, jednoho ze zlomových konfliktů druhé světové války, který se odehrál v listopadu roku 1944 v Nizozemí. Krutý příběh svádí dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. Jak napovídá anglický název „The Forgotten Battle“, snímek nepojednává o všem známých událostech, takže se nemusíte po sté dívat na útok na Pearl Harbour.

Válečná úskalí zobrazuje Bitva v ústí Šedy realisticky, ať jde o bitvy na pevnině nebo ve vzduchu, táhlejším tempem připomíná Dunkerk režiséra Christophera Nolana. Pro fanoušky válečných filmů téměř povinnost, pro ostatní třeba příležitost dovědět se něco nového a zažít mrazivou válečnou atmosféru.


Zdroj: Netflix

Hyacint

I třetí tip bude z nezvyklé země původu, a to z Polska. Tady se režisér Piotr Domalewski odhodlal přiblížit divákům fiktivní příběh zasazený do 80. let komunistického Polska. Děj sleduje policistu, který není spokojený s průběhem vyšetřování vraždy, ke které došlo ve varšavské komunitě gayů. Ta to za vlády komunistů neměla jednoduché. I přes to, že se příběh odehrává před více než třiceti lety, komunita gayů to nemá v Polsku snadné ani nyní. Je tedy chvályhodné, že se tímto tématem polští filmaři zabývají.

Hyacint je o házení viny, perzekuci, strachu, falšování důkazů a jiných hrůzách komunistického režimu. Připomíná většinu české filmové scény posledních let, která se hojně soustředí na filmy z komunistického Československa. Domácí divák má tyto filmy rád, zaujme jej nejspíš i Hyacint, který film navíc obohacuje o problematiku potírání homosexuality.


Zdroj: Netflix

Batwoman

Na HBO GO se rozjíždí třetí řada komiksové adaptace Batwoman. Tři roky po zmizení strážce Gothamu, Batmana, neboli miliardářského filantropa Bruce Wayna, se snaží stát symbolem města jeho sestřenice Kate Kaneová. A jelikož ženské hrdinky táhnou, tak se Kate stane strážkyní města i za cenu toho, že jí bude otec pohrdat. Spolu se svou dobrosrdečnou nevlastní sestrou a mazaným Lakem Foxem se pokusí navázat tam, kde její bratranec přestal.

Pokud byste čekali kvalitu Nolanových filmů o netopýřím muži s Christianem Balem, nebo snad přiblížení se verzi Tima Burtona, čekali byste marně. Batwoman je spíše seriál pro teenagery jdoucí spíše ve stopách seriálového hitu Flash, kde se její postava poprvé objevila, nebo Buffy, přemožitelky upírů. Zajímavostí je, že nová Batwoman je na holky a v každé sezóně ji hraje jiná herečka. Která z netopýřích žen asi nejvíce okouzlí vás?


Zdroj: CW

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Netflix, CW

Štítky Netflix, HBO Go, recenze, seriály, filmy, Draco Malfoy, Polsko, druhá světová válka, komunita, Kate Kane, film, herec, Christopher Nolan, Hra na oliheň, Batman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve druhé světové válce bojuje Draco Malfoy, v komunistickém Polsku zase vraždí gaye  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.