Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Svůj nejnáročnější projekt, který byl odložen kvůli covidu-19, uvede Cirk La Putyka

Soubor Cirk La Putyka uvede po mnohaměsíčních odkladech premiéru svého zatím nejnáročnějšího projektu s názvem Cesty. V režii Rosti Nováka mladšího se představení bude hrát od 11. do 24. září v šapitó Azyl78 na Výstavišti v Holešovicích. Objeví se v něm přes 35 herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Uvedl to za organizátory Jiří Sedlák. Kromě zářijových termínů další reprízy nejsou podle pořadatelů kvůli náročnosti projektu zatím v plánu.

Projekt se přesunul do Azylu78

Představení mělo být původně uvedeno loni v dubnu, a to k desátému výročí tohoto novocirkusového souboru v hale O2 universum. Oba spolupořadatelé, kterými jsou soubor Cirk La Putyka a provozovatel O2 universa, se rozhodli představení přenést a uvést v Azylu78.

Uvidíte vrcholný nový cirkus plný akrobacie, žonglování, tance a náročných čísel. Budete tajit dech i zažijete smích při klaunských výstupech. Očekávejte velkolepou scénu, výpravu i techniku,“ uvedl principál souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák mladší.

Pro držitele původních vstupenek do haly O2 universum jsou vstupenky na představení rezervovány ve dnech 11. a 23. září. V tyto dva termíny tak již nejsou v prodeji vstupenky pro další diváky. Naopak jsou k dispozici vstupenky na 24. září. Pořadatelé dodávají, že je možné, že se některé rezervace na úvodní termíny přesto uvolní.

Čtyři cesty v Cestě

Diváci v představení projdou společně s umělci čtyři cesty, které jsou důležité pro soubor, jeho tvůrce, akrobaty, tanečníky, herce a scénografa, kostýmního výtvarníka, technickou složku i produkci. První z cest je inspirovaná největším evropským Cirkusem Kludský. Jeho stan má tři manéže a vejde se do něj deset tisíc lidí.

Co se týče druhé cesty, tak ta trvá již dvanáct let a kráčí po ní přímo soubor Cirk La Putyka. Je o osobnostech, které jej tvoří. Třetí cesta je pak ta, která se dotkla všech v posledním roce.

Opustili jsme divadla a hledali cesty k divákům. Kde všude jsme se setkali s cirkusem, tancem, divadlem? Kde všude se podařilo držet kulturu při životě? Toho diváci byli a jsou součástí,“ doplnil Novák.

Poslední inspirační cestou je pak přímo den, kdy návštěvníci usednou v šapitó Azyl78.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cirk La Putyka

Štítky ČR, divadlo, zábava, cirkusy, La Putyka, projekt, Cirk La Putyka, představení, Rostislav Novák, vstupenka, akrobacie, Jiří Sedlák, Holešovice, kongresové centrum, COVID-19, herec, tanečník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svůj nejnáročnější projekt, který byl odložen kvůli covidu-19, uvede Cirk La Putyka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.