Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kasárna Karlín se přemění na divadlo. Během deseti dnů zde zahrají celkem tři

Novou letní divadelní scénu dnes otevřou tři pražská spřízněná divadla, A studio Rubín, Divadlo Letí a Venuše ve Švehlovce. Ode dneška do 20. srpna budou hrát pod heslem Rubín letí na Venuši v Kasárnách Karlín divadelní soubory, jejichž pojítkem je snaha poukázat na výrazná současná témata artikulovaná obrazovým a neotřelým režijním zpracováním. Prvním představením dnes bude inscenace Greta Divadla Letí.

Hra o  Gretě Thunbergové i derniéra s Erikou Stárkovou

Inscenace o dětské aktivistce Gretě Thunbergové měla premiéru loni. Divadelníci se zamýšlejí, zda svět musel čekat na iniciativu patnáctileté dívky a zda se podaří Gretě Thunbergové dosáhnout toho, aby ekologii začali seriózně vnímat vrcholní politici, nebo zda je dívka obětí „klimatické mafie“. Ptají se, co se s nejúspěšnější influencerkou celé jedné generace i s touto generací stane, až dospěje.

Divadlo Letí kromě této inscenace v Kasárnách Karlín uvede i derniéru inscenace Small Town Boy s Erikou Stárkovou v jedné z hlavních rolí. Štafetu převezme 11. srpna soubor Depresivní děti touží po penězích s jejich Zánikem domů Usherů podle stejnojmenné povídky Edgara Allana Poa. Představí i svoji nejnovější inscenaci Zlý jelen, koprodukční projekt s DIFA JAMU Medea_is_missing v režii Alexandry Bolfové a letní scénu uzavřou svou kontroverzní autorskou inscenací Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme.

Premiéru bude mít minisérie Osudy dobrého vojáka Švejka za světové pandemie

Premiéru šestidílné minisérie Osudy dobrého vojáka Švejka za světové pandemie, kdy se tvůrci notoricky známého hrdinu pokusili zasadit do současné doby, uvedou Depresivní děti 12. srpna. V hlavní roli uvidí diváci Pavla Neškudlu, vedle něj se objeví například Veronika Janků v roli paní Müllerové, dále Petr Jeništa, Dana Černá, Daniel Krejčík, Daniel Bambas nebo Zoja Oubramová. Režie seriálu se ujal Jakub Čermák.

Druhý soubor z Venuše ve Švehlovce Lachende Bestien uvede inscenaci Michala Háby Ferdinande! věnovanou Václavu Havlovi a inspirovanou jeho dílem. A studio Rubín uvede divadelní dokument na pomezí grotesky a tragédie Jenom matky vědí, o čem ten život je. Rubín představí i stálici svého repertoáru, sociální sondu Obludov v režii Jana Prušinovského a z pera držitele Ceny Magnesia Litera Jaroslava Žváčka.

Více informací je možné najít na stránkách zde a sociálních médiích jednotlivých divadel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kasárna Karlín

Štítky ČR, divadlo, Praha, Karlín, Kasárna Karlín, A Studio Rubín, Erika Stárková, představení, divadelní soubor, Edgar Allan Poe, Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války, Václav Havel, Jan Prušinovský, Daniel Krejčík, Jakub Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kasárna Karlín se přemění na divadlo. Během deseti dnů zde zahrají celkem tři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.