Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Nový film Když prší slzy odkrývá silný a osobitý příběh o domácím násilí

Domácí násilí či násilí ve vztahu je jedno z mnoha témat, na která se příliš nepoukazuje. Jelikož má kolem sebe několik těchto případů také režisérka Michaela Semela, rozhodla se na na jejich základě napsat scénář a poté natočit na toto téma rovněž film. Jmenuje se Když prší slzy a premiéru má mít příští rok v dubnu.

Aneta Kernová vystudovala konzervatoř v Ostravě a diváci ji můžou znát z hollywoodského seriálu Carnival Row či netlfixového hororu Haunted. Hana Drozdová vystudovala JAMU v Brně a působí jako herečka v Národním divadle Brno a film Když prší slzy je její první filmová zkušenost. Jana Burdu diváci mohou znát z pohádky Zakleté pírko či ze slovenského seriálu Inspektor Max. Burda dvakrát získal cenu nejoblíbenějšího jihlavského herce a byl nominován na cenu Thálie za roli Doriana Graye.

Když prší slzy

Půvabná, ale zakřiknutá optička Klára (Aneta Kernová) má za manžela policistu Martina (Jan Burda), ze kterého se postupem času stává alkoholik. V opilosti se pak mění v násilníka a terčem jeho slovních i fyzických útoků je právě jeho manželka. Ta dlouho věří, že se situace změní a že bude vše jako dřív. Nečekaný zvrat do jejího života přinese náhodné setkání s Adélou (Hana Drozdová), která v mládí také čelila domácímu násilí. Podobná životní zkušenost ženy hodně sblíží a náklonnost a přátelství nakonec přeroste v lásku.

Silný a osobitý příběh

Jsem přesvědčena, že násilí je téma, nad kterým by se neměly zavírat oči,“ potvrzuje režisérka důvod, proč se do filmu, kterému dala název Když prší slzy, pustila. „A už vůbec ne tehdy, jedná-li se o násilí ve vztahu, potažmo násilí na ženě.“ Násilné scény ve filmu tedy nejsou výjimkou.

Hlavním cílem filmového projektu je zasáhnout diváky silným a velmi osobitým příběhem. Film má poukázat na to, že domácí násilí není ve vztazích ojedinělé a že je třeba tomuto tématu věnovat stále větší pozornost.

Lidem, kterých se domácí násilí týká, by film mohl pomoct najít sílu se nebát a problémy řešit. Přinejmenším pak ukáže, že oběť domácího násilí může být kdokoli, bez ohledu na vzdělání či sociální zařazení.

Natáčení v Chorvatsku či na thajských masážích

Natáčení filmu probíhá ve spolupráci se vztahovým koučem Siky, jehož klientkami nezřídka bývají právě ženy, které jsou obětmi domácího násilí.

Ačkoliv hlavní téma filmu naznačuje, že se bude jednat spíše o film vážnější, diváci se mohou těšit rovněž na oddechové scény. Ať už se jedná o chorvatské pobřeží, kam štáb s herci odcestval dokonce dvakrát, nebo thajské masáže sice v Praze, zato s opravdovými thajskými masérkami.

Film vznikl na záladě několika skutečných příběhů. Diváci se tak budou moct těšit na poutavý příbě plný emocí a napětí až do poslední chvíle.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Helena Váňová Production

Štítky film, kultura, Když prší slzy, domácí týrání, láska, domácí násilí, násilí, vztah, Aneta Kernová, Jan Burda, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Národní divadlo Brno, Dorian Gray, Carnival Row, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Nový film Když prší slzy odkrývá silný a osobitý příběh o domácím násilí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.