Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Řidič, který byl pod vlivem alkoholu, znovu nasedl do auta. Strážníci jej zastavili i podruhé

Hlídky městské policie včera v noci v centru Prahy chytila dvakrát toho samého muže, který opilý usedl za volant. Po první pozitivní dechové zkoušce byl předán státní polici, ale hned po propuštění ze služebny usedl do auta i podruhé. Nepočítal však s předvídavostí operátora kamerového systému.

Opilý nasedl do auta

Hlídka městských strážníků vyjížděla krátce před jednou hodinou ranní prověřit rušení nočního klidu před bar v centru Prahy ve Vodičkově ulici. Přestupek vyřešili strážníci domluvou a počkali, až se všichni rozejdou.

Jeden z přítomných si to však namířil k zaparkovanému vozidlu. Na chvíli vypadalo, že muž v autě usnul, proto požádali kolegu operátora, aby vozidlo průběžně kontroloval pomocí kamery. Po hodině se však vozidlo rozjelo. Operátor ho sledoval a navigoval hlídku v terénu.

Hlídka pražských strážníků dotyčného zastavila ve Spálené ulici. Devětatřicetiletý cizinec nejprve odmítl dechovou zkoušku, ale pak si to rozmyslel. Přístroj u něj naměřil přes 2 promile alkoholu v dechu.

Po omezení na osobní svobodě byl řidič předán k dalšímu opatření státní policii,“uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš

Tím by mohl příběh jednoho opilého řidiče skončit… Jenže prozřetelný operátor i nadále vozidlo sledoval. Před šestou hodinou ranní dal strážníkům v ulicích informaci, že se opět rozjelo a že by jej mohl řídit ten samý řidič. Konečnou jízdu řidiče ukončili strážníci na Karlově náměstí.

Test na alkohol ukázal opět pozitivní hodnotu tentokrát přes 1,5 promile. Devětatřicetiletého muže si znovu převzala hlídka Policie ČR,“ doplnila Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto Repro MP Praha

Štítky krimi, alkohol, řidič, strážníci, operátor, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič, který byl pod vlivem alkoholu, znovu nasedl do auta. Strážníci jej zastavili i podruhé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.