Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od září se změní otevírací doba některých objektů Pražského hradu. Jižní zahrady zavřou

Od září se mírně změní otevírací doba některých návštěvnických objektů na Pražském hradě a uzavřou se jižní zahrady Pražského hradu. Důvodem je pokračující rekonstrukce fasád a oken jižního křídla Hradu.

Do konce září platí na Pražském hradě při zakoupení tří okruhových vstupenek nebo jedné rodinné vstupenky vstupenka zdarma. Tu mohou návštěvníci využít do konce letošního roku. Vstupenka na Pražský hrad umožňuje i vstup do Muzea Karlova mostu.

Do katedrály a Zlaté uličky nově od 9 do 17

Katedrála svatého Víta, Starý královský palác, bazilika svatého Jiří a Zlatá ulička s věží Daliborkou budou od dneška přístupné mezi 09:00 a 17:00. Přitom doposud byly tyto objekty přístupné od 10:00 do 18:00 hodin. Tato otevírací doba zůstane zachována pro jižní věž katedrály a Královskou zahradu včetně Letohrádku královny Anny. Zbylé části areálu Pražského hradu jsou otevřeny denně od 06:00 do 22:00.

Jižní zahrady se uzavřely

Počátkem září se uzavřou jižní zahrady Pražského hradu, které se lidem otevřely počátkem července po předchozí zhruba roční uzávěře. Důvodem uzavření jsou opravy jižní fasády a oken Hradu, které podle dřívějšího vyjádření mluvčího Kanceláře prezidenta republiky Víta Nováka neskončí dříve než v roce 2022.

Autoři | Foto

Štítky ČR, památky, Hrad, Praha, Pražský hrad, zahrada, vstupenka, Zlatá ulička, Muzeum Karlova mostu, Letohrádek královny Anny, Katedrála svatého Víta, Starý královský palác, Kancelář prezidenta republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od září se změní otevírací doba některých objektů Pražského hradu. Jižní zahrady zavřou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.