Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kreativitě se meze nekladou. Víkend patřil Mezinárodnímu dětskému a studentskému uměleckému festivalu

Kongresové centrum Praha v pátek a sobotu přivítalo účastníky čtvrtého Mezinárodního dětského a studentského uměleckého festivalu na téma Umění v karanténě. Během dvoudenního programu svá výtvarná díla představily české děti a studenti z uměleckých škol a dětských domovů. Spolu s nimi se do akce zapojila také tvořivá mládež z výtvarných kroužků ze sdružení národnostních menšin a krajanských spolků původem například z Ruska, Arménie, Číny, Německa a dalších zemí.

První polovina tohoto roku významně zasáhla do života dospělých i dětí na celém světě. Právě o tom, jak se děti a studenti vypořádali s dlouhým časem karantény, bude vypovídala letošní výstava na téma Umění v karanténě. V řadě kreseb děti vyjádřily své osobní pocity a vnímání tohoto složitého období.

Rouška jako inspirace

Symbolem zdraví, ohleduplnosti a naděje se takřka pro celý svět stala rouška. Tento pomocník v boji proti zákeřnému onemocnění je také součástí letošní umělecké tvorby mládeže. V praktické části festivalového programu měly děti za úkol roušky výtvarně pojednat a ozdobit.

Obraz, který propojuje generace

Tradicí každého festivalového ročníku se pak stala malba společného obrazu. V sobotu dopoledne tak volnou technikou účastníci vytvořili obraz o délce 20 metrů. Do jeho malování se mohli zapojit i dospělí návštěvníci festivalu. Kongresové centrum Praha se tak na dva srpnové dny proměnilo v galerii umění a tvořivosti. Na návštěvníky čekala asi stovka prací, které si mohli prohlédnout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Kongresové centrum Praha

Štítky Kongresové centrum Praha, výstava, festival, umění, karanténa, Rusko, Německo, Čína, Arménie, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreativitě se meze nekladou. Víkend patřil Mezinárodnímu dětskému a studentskému uměleckému festivalu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.