Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Malíř Roman Franta pořádá Front Porch Music Fest. Poprvé v České republice

Kam za kulturou v Praze? Máme pro vás pozvánku na jednu z nejzajímavějších událostí letošního léta. V sobotu 18. července se chystá Front Porch Music Fest. Akce proběhne po vzoru jeho amerických předchůdců, kde se milovníci hudby a účinkující prolínají v ulicích a na předních verandách domů. Událost tohoto charakteru se v České republice koná vůbec poprvé.

Roman Franta je docentem a vedoucím pedagogem ateliéru malby na Art & Design Institut v Praze. Předtím působil 20 let na Akademii výtvarných umění v Praze. Od roku 1992 vystavuje svá díla v České republice i za hranicemi. Jeho práce byly oceněny i na mezinárodních soutěžích. Získal například první cenu za malbu v Evropské soutěži vysokých uměleckých škol. 

Vítáni jsou všichni, kdo mají rádi hudbu vycházející z tradičních stylů blues, country, folk. Návštěvníci se mohou těšit na písničkáře skotského původu Tonyho Rose, jehož jméno je ve světě alternativní country respektovaným pojmem. Ten se na festivalu představí v roli headlinera. 

Dalším účinkujícím bude Mr. Pink and the Bad Thoughts. Zakládající člen kapely the Maggie´s Marshmallows s hlasem Leonarda Cohena a duší Townese Van Zandta tam představí svojí sólovou tvorbu plující v temných vodách podivínského folku. Zbloudilý pes Jonny Richter and the Hog Ranch zase přispěje svou elektrizující směs garážového blues-country-gospelu. Vše bude vizuálně podpořeno uměleckým projektem Romana Franty a poutavou videoprojekcí.

První český ročník se odehraje na verandě domu umělce Romana Franty v Praze Dolních Počernicích od 18 do 22 hodin. Vstupné na festival je zdarma, akce se koná pod hlavičkou Two Guns Country. Více informací je k dispozici na facebookové události.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky festival, hudba, veranda, Praha 20, Česko, Roman Franta, Praha, kultura, Akademie výtvarných umění v Praze, Leonard Cohen, Thomas Kirby Van Zandt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Malíř Roman Franta pořádá Front Porch Music Fest. Poprvé v České republice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.