Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

NIC je minulost, chystá se festival NĚCO 2020. Poslední zářijový týden bude v Praze patřit kultuře

Poslední zářijový týden bude v Praze patřit kultuře. Divadla, kina, galerie či kluby chystají speciální program pro projekt NĚCO 2020, který navazuje na akci NIC, která fungovala jako podpora divadel, koncertních síní, klubů a umělců.

NĚCO místo NIC

Festival kultury NĚCO 2020 organizuje radní Hana Třeštíková ve spolupráci s kulturním portálem GoOut.cz. „V dubnu jsme společně s GoOut prodávali vstupenky na neexistující představení, abychom pomohli udržet kulturu při životě. A protože doba, kdy se v kultuře nedělo takřka NIC, už je, doufejme, za námi, poslední zářijový víkend zažije Praha NĚCO. Jako poděkování příznivcům a fanouškům připravují kulturní organizace po celé Praze speciální akce a doprovodné programy. Bude to taková oslava návratu kultury k životu a já se těším, že brzy budou zase divadla a kluby plné fanoušků,“ řekla radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková.

NĚCO 2020 Uskuteční od 26. do 28. září 2020 a zapojit se může jakákoli kulturní organizace nebo subjekt. Podmínkou je nabídnout divákům netradičně pojatý program nebo exkluzivní zážitek. Speciální programy jsou plně v režii institucí, stejně tak i stanovení ceny vstupenek.

Jak podpořit umělce v těžké době? Koupí vstupenky na NIC

I v této nelehké době pro umělce může široká veřejnost podpořit jejich tvorbu nákupem vstupenky na NIC. Radní pro kulturu hlavního města Prahy Hana Třeštíková a online kulturní přehled GoOut první dubnový den spustili celorepublikový projekt na...

Procházka pro nezadané i taneční setkání

Diváci se mohou těšit třeba na speciální tematickou procházku pro nezadané, inspirovanou pražskými stopami postav z divadelních her, besedy s herci a tvůrci divadelních představení, nebo se zúčastnit prožitkového tanečního setkání.

„Úspěch akce NIC 2020 nás definitivně přesvědčil o tom, že česká kulturní scéna v době krize umí táhnout za jeden provaz. Jsme nesmírně rádi, že GoOut v této společnosti hraje významnou roli, a chceme se i nadále snažit o to, abychom vedle prodeje vstupenek poskytovali komplexní servis pro každého, kdo miluje kulturu stejně jako my. Náš primární cíl je jednoduchý: Přispívat k tomu, aby lidé chodili ven. Proto považujeme NĚCO 2020 za ohromnou příležitost - jako poděkování všem, kteří na jaře pomáhali zabránit nejhoršímu; jako možnost konečně "naplno" odpálit novou klubovou a divadelní sezonu; jako šanci propojit co nejvíc pořadatelů a fanoušků a postarat se o to, aby závěr letošního roku proběhl v mnohem pozitivnějším duchu než jeho začátek," uvedl obchodní ředitel GoOut Lukáš Jandač.

Přihlásit se mohou jakékoliv subjekty

Benefiční akce s názvem NIC 2020, která proběhla v dubnu na podporu kulturních institucí nebo uskupení, měla u fanoušků pozitivní ohlas. I když byla původně zamýšlená jako pomoc pražské kultuře, hranice města brzy překonala. Celkem se zapojilo 180 subjektů z 22 měst a podařilo se vybrat přes 3 miliony korun.

NĚCO 2020 je volným pokračováním dubnové sbírkové akce, tentokrát už s reálným programem. Přihlásit se mohou opět jakékoli subjekty z celé České republiky prostřednictvím portálu GoOut.

Ohodnoť článek

Foto Facebook "Střecha Lucerny"

Štítky kultura, koncerty, festival, NĚCO 2020, Praha, divadlo, vstupenka, kulturní instituce, Hana Třeštíková, kino, Northwestern Institute on Complex Systems, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NIC je minulost, chystá se festival NĚCO 2020. Poslední zářijový týden bude v Praze patřit kultuře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.