Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

515 metrů dlouhý stůl s bílým ubrusem na Karlově mostě. V úterý bude Prostřený most

V úterý 30. června proběhne na Karlově mostě unikátní slavnost a s názvem Prostřený most. Akce bude symbolickým rozloučením s uplynulým nejednoduchým koronavirovým obdobím a zároveň přivítáním prázdnin.

Každý je vítaný, musí však něco přinést

Organizátoři akce se rozhodli slavnost uspořádat, protože téměř liduprázdný Karlův most má nyní speciální kouzlo. Právě na tomto ikonickém místě proběhne společné hodování a hosté si užijí jedinečnou atmosféru mostu.

Akci pořádá spolek Piána na ulici kavárníka Ondřeje Kobzy. „Může přijít kdokoliv, vstupné se neplatí. Podmínkou ale je, aby někdo něco donesl. Někdo třeba upeče bábovku, koláče nebo třeba husu. Jiný host a zároveň hostitel připraví jednohubky. Někdo přinese růži do vázy. Nebo třeba jen hroznové víno. Anebo vezme kytaru a zazpíváme si Na tom pražským mostě, rozmarýna roste…,“ vysvětluej myšlenku společného setkání Ondřej Kobza.

„Nechceme tu žádné alkoholové turisty“

Společně se spolkem Piána na ulici za akcí stojí také Městská část Praha 1 v čele se starostou Petrem Hejmou. „Tato akce bude pouze jedenkrát, protože ji lze organizovat jen díky této naprosto výjimečné situaci, kdy je Karlův most téměř prázdný. Něco podobného možná už nikdy nezažijeme,“ říká starosta Prahy 1 Petr Hejma„Louis Vuitton chtěl před časem na Karlově dělat party, ale to by si užilo jen pár vyvolených, kteří by na uzavřený most v tu chvíli směli. A nikdo další by z toho neměl nic. My most nyní místo turistů zaplníme sousedy a stoly. Nechceme tu ale žádné alkoholové turisty, jen slušné návštěvníky Prahy 1,“ doplnil.

Na 515 metrů dlouhém Karlově mostě bude prostřený 515 metrů dlouhý stůl s bílými ubrusy a květinami ve vázách. K této tabuli budou pozváni hosté. Přijít může kdokoliv, jen je potřeba se dopředu zaregistrovat a přinést něco na hodovní stůl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Mikeska

Štítky most, stůl, ubrus, Karlův most, Praha, Ondřej Kobza, Petr Hejma, Louis Vuitton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

515 metrů dlouhý stůl s bílým ubrusem na Karlově mostě. V úterý bude Prostřený most  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.