Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Prahou dnes projel jezdecký průvod s generálem Custerem v čele

Ve čtvrtek 15. srpna projel centrem Prahy průvod přibližně 80 jezdců na koních, který je součástí jubilejního 20. ročníku Memoriálu generála Custera. Průvod vyrazil z Císařského ostrova ve 12 hodin a během své dvouhodinové trasy projel Prahou 1 a Prahou 7, kde došlo k dočasným dopravním omezením.

Průvod nabídnl divákům příležitost zblízka sledovat uniformované jezdce a historické kočáry v jedinečné atmosféře, která připomněla slavnou bitvu u Little Bighornu z roku 1876. Jezdecký průvod vedl herec Václav Vydra, který ztvárnil roli generála George Armstronga Custera, velitele 7. kavalérie.

Program memoirálu pokračuje v Benešově

Kromě samotného průvodu byla akce doprovázena dalšími aktivitami. Následující den, v pátek 16. srpna, se jezdecká kavalérie přesune do Benešova, kde se uskuteční další průvod, zakončený přehlídkou koní a uniforem na Masarykově náměstí. Hlavní program Memoriálu je naplánován na sobotu 17. srpna ve Všeticích, kde budou k vidění ukázky vojenských manévrů, jízdy zručnosti a další doprovodné aktivity pro děti.

Memoriál generála Custera je tradiční akcí, která do Česka přináší atmosféru historických vojenských tažení a divokého západu. Pro milovníky historie, koní a vojenské tradice jde o neopakovatelnou příležitost zažít autentickou rekonstrukci významné historické události přímo v centru města.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Memoriálu generála Custera

Štítky průvod, Little Big Horn, historie, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Zhovadilá demonstrace typiclé loupeže, zotročení a vyhlazení původních obyvaltelů Ameriky. Národní "hrdinové" Američanů, zloději,vrazi,lupiči a to se má oslavovat tady? To jsme klesli hodně hluboko, hnus velebnosti.

Středa, 21. srpna 2024, 10:55Odpovědět

Karel Novák

Týrání zvířat za asistence páně Vydry...úplná zhovadilost, blokace dopravy, naprostý nesouvis Prahy s tématem a ještě mušení zvířat v těch vedrech na pražské dlažbě a asfaltu - 15 km...

Pátek, 16. srpna 2024, 08:21Odpovědět

Karel Klečka

Dost nevhodné pojmenování - připomíná genocidu původních obyvatel, kdy "hrdinové Západu" pod vedením "Poutníků" a "Otců-zakladatelů", tedy evropští osadníci a jejich armády vyhubili různými způsoby cca 90% původních Američanů, aby je nahradili Euroameričany, Afroameričany a dělníky z Asie...

Pátek, 16. srpna 2024, 07:59Odpovědět

Prahou dnes projel jezdecký průvod s generálem Custerem v čele  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.