Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

VIDEO: Policisté vyšetřují kolegu, který na Majálesu udeřil muže obuškem. Lidé tahali jeho koně za uzdu

Na sociálních sítích se objevilo další video ze sobotního Pražského Majálesu. Tentokrát návštěvníci zachytili situaci, kdy jednoho z nich udeřil obuškem do hlavy zasahující policista na koni. Podle policie jeho chování vyšetřují, řeší ale dění, které tomu předcházelo. Lidé měli tahat koně za uzdu.

Pražský Majáles skončil v sobotu v noci zásahem policistů kvůli několika návštěvníkům, kteří se začali agresivně chovat vůči organizátorům. Těm totiž došla hotovost a nemohli vyplácet zálohy na kelímky. 

Pořadatel proto zavolal bezpečnostní službu a pak i policisty. Mezi nimi byli i těžkooděnci na koních. A jeden z nich reagoval na chování návštěníka úderem obušku.

„Rozumíme rozhořčení z videa, které koluje po sociálních sítích. Jednání policisty již prověřuje odbor vnitřní kontroly, jenž se mimo jiné zabývá okolnostmi, které na videu nejsou zachyceny, kdy lidé tahali za uzdu koně. Vyhodnocujeme i přiměřenost použití donucovacího prostředku,“ uvedli policisté na Twitteru. 

Kelímky budeme refundovat všem slušným, říkají pořadatelé Majálesu. Hledat je budou na kamerových záznamech

Návštěvníci Pražského Majálesu, kterým po konci akce nevrátili zálohu za kelímky, podle organizátora akce své peníze dostanou zpět. Ten ale musí nejdřív vymyslet systém, jak to provést. Pořadatelé oznámili, že refundovat budou všechny slušné,...

Organizátoři mezitím vymysleli, jak vrátím 70 korun za kelímek návštěvníkům, kteří po třičtvrtě na dvanáct už neměli tu možnost. Mohou jim psát na email kelimky@majales.cz, kde se dohodnou na předání a refundaci. Už dříve oznámili, že peníze vrátí všem slušným, které identifikují na kamerových záznamech. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto churaqkamil1

Štítky policie, Pražský Majáles, zásah, vyšetřování, kůň, zálohy, kelímky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Řepová

Policistovi se nedivím. Zřejmě domluva nefungovala. Kůň se taky mohl splašit, když ho otravovali, a to by bylo pro ty hlupáky nebezpečnější, než obušek.

Pátek, 3. května 2024, 08:08Odpovědět

VIDEO: Policisté vyšetřují kolegu, který na Majálesu udeřil muže obuškem. Lidé tahali jeho koně za uzdu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.