Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hvězdy Červeného trpaslíka i Bobby Ewing zahájili festival popkultury Comic-Con

Svátek všech filmových, seriálových a komiksových nadšenců je tady! Až do neděle hostí Praha pátý ročník festivalu popkultury Comic-Con. Do Česka přijely hvězdy známé z Hvězdných válek i představitelé z legendárního seriálu Červený trpaslík. Nechybí ale i řada slavných komiksových tvůrců i profesionální cosplayeři.

Britský seriál Červený trpaslík je u nás ohromně populární. Na obrazovkách se v Česku poprvé ukázal už v roce 1999. Jeho oblibu dokládá i fakt, že je mu věnovaný samostatný festival Trpaslicon, který se letos konal už po jednadvacáté! Představitel Rimmera Chris Barrie na tiskové konferenci neskrýval překvapení, jak moc je seriál v Česku populární.

Podle jeho slov je úspěšný v anglofonních zemích, ale oblíbenost v tuzemsku ho velmi zaskočila. Spolu s Listerem, tedy Craigem Charlesem, zavzpomínali na oblíbené epizody legendárního seriálu. Během akce je čeká ještě focení s fanoušky, besedy a Craig Charles zahraje i v pátek večer coby DJ. Chybět nebudou ani čeští dabéři, kteří jim propůjčili hlas. 

Na samotném zahájení fanoušky pozdravil i Bobby Ewing - Patrick Duffy. Dorazil i ministr kultury Martin Baxa (ODS) a přislíbil, že do budoucna chce jeho resort podpořit vývojáře počítačových her. Účastníky také v kostýmu pozdravil i primátor Bohuslav Svoboda (ODS), přišel jako Rick ze seriálu Rick and Morty. „Wubba Lubba Dub-Dub," vzkázal naplněnému sálu. Starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS) se zase převlékl za Palpatina z Hvězdných válek.

Na akci se dále přestaví hvězdy Star Wars, Hvězdné brány, Harryho Pottera i třeba Herkules Kevin Sorbo. V O2 Universu nechybí ani profesionální cosplayeři. Potkat je tam možné Deadpoola, stormtroopery, Darth Vader, Obi-Wana Kenobiho nebo Indiana Jonese a samozřejmě mnoho postav z videoherního světa a mnoho dalších. Akce, kterou si v předchozích ročnících nenechaly ujít tisíce lidí, potrvá až do neděle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky Comic Con, kultura, televize, film, seriály, diskuze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdy Červeného trpaslíka i Bobby Ewing zahájili festival popkultury Comic-Con  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.