Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Pes Gump pozdravil Pražany v dronové show nad Vltavou. Vedení města stroje zvažuje místo ohňostrojů

Stovky lidí dnes večer v centru Prahy sledovaly dronovou show, kterou připravili tvůrci filmu Gump – jsme dvojka. Hlavní město s akcí souhlasilo, aby získalo informace a zkušenosti o tomto způsobu zábavy, drony by totiž mohly nahradit dnes už zakázané ohňostroje.

Lidé se sešli na náplavkách na obou stranách Vltavy, zaplnili i Palackého a Jiráskův most. Kvůli velkému počtu účastníků na akci dohlíželi policisté, kteří byli potřeba zvlášť po jejím skončení, kdy se davy vydaly na cestu domů.

Dronová show začala patnáct minut po sedmé, sedmdesát metrů nad hladinu řeky Vltavy se vznesly desítky dronů a zformovaly se do tvaru hlavy slavného Gumpa. Představení, kde představila i GumpovasestraKytička, poník Tomorrow, kohout Silver, pes Rufus s vozíčkem a prasátko Princ, doprovázel hudba Ondřeje Brzobohatého, který ji k filmu složil. Celý program měl kolem dvaceti minut. 

„Dlouhou dobu se snažíme upozorňovat, snad jako všichni pejskaři a lidé, kteří mají rádi přírodu, že ohňostroje a bouchání petard na nebe a vůbec do společnosti nepatří,“ uvedl v tiskové zprávě autor knižní předlohy a producent filmového Gumpa Filip Rožek. S drony na noční obloze přišel právě on.

 „Zkusit nahradit show na nebi drony, je možná cesta, jak se ohňostrojů nadobro zbavit. Protože to, co diváci v naší show uvidí, je mnohem zajímavější a ještě k tomu absolutně bez hluku,“ dodal Rožek.

V centru Prahy, parcích, u nemocnict a útulků je používání pyrotechniky zakázáno od roku 2020. Vedení města teď přemýšlí, že by tuto hlasitou zábavu mohly nahradit právě drony. 

„Věřím, že dronová show by mohla být cestou, jak ohňostroj nahradit bez působení zbytečného utrpení zvířatům a stresu seniorům či dětem,“ zmínil v tiskové zprávě radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský (Piráti). Akci proto město využilo, aby nabralo nové zkušenosti a informace.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky drony, Vltava, ohňostroj, Gump, světla, film, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Zvídavá

Otřesná, drahá a unylá kravina!

Středa, 27. března 2024, 23:21Odpovědět

VIDEO: Pes Gump pozdravil Pražany v dronové show nad Vltavou. Vedení města stroje zvažuje místo ohňostrojů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.