Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zelené pivo a vajíčková pomazánka. V centru Prahy začnou velikonoční trhy

Staroměstské, Václavské a Mariánské náměstí budou následující tři týdny hostit velikonoční trhy. Návštěvníky kromě zeleného piva a ochutnávek vajíčkové pomazánky čekají i dílny, kulturní program a dvourozměrné dekorace z 3D tiskárny.

Trhy na obou pražkých náměstí začínají tuto sobotu 16. března a končí v neděli 7. dubna. Otevřeno je každý den deseti ráno do deseti večer.

Společnost Taiko, která trhy organizuje, připravila prodejní stánky, pódia i oblíbený vyhlídkový most. „Dekorace v podobě fotorámu, obálky a zvířecích a rostlinných motivů, které neodmyslitelně k jaru patří, jsme vyrobili na robotické 3D tiskárně. Právě 3D tiskárna, která je šetrná a ekologická, umožňuje výrobu ornamentálních motivů, které tradičními technologiemi nebyly možné. Výroba z recyklovaného plastu je ohleduplná k prostředí a zároveň umožňuje posouvat i estetické možnosti ztvárnění,“ vysvětlila v tiskové zprávě Eva Poláčková z firmy Decoled, která měla výzdobu na starosti.

Program je naplánován na každý den, představí se víc než 1500 účinkujících, například národopisné a folklórní soubory, cimbálovka, dechová hudba nebo dětské pěvecké i taneční sbory a divadlo. „Dramaturgie bude letos díky dvěma pódiím velkolepější. Na Staroměstském náměstí nebudou chybět také tvořivé dílny pro děti každého věku, které budou probíhat každý víkend,“ sdělila Simona Čermáková, programová manažerka trhů.

V nabídce bude zelené pivo, velikonoční beránci, mazance, nebude chybět ani ochutnávka vajíčkové pomazánky. Ve stáncích lidé nakoupí keramiku, pomlázky, kraslice, háčkované dečky nebo výrobky z proutí.

Velikonoční trhy se konají i na Mariánském náměstí před budovou Nové radnice. Začínají už v pátek 15. března a potrvají také do 7. dubna. Stánky budou každý den otevřeny do jedenácti dopoledne do sedmi večer.

Ohodnoť článek

Foto Jaroslav Vnenčák

Štítky velikonoce, trhy, program, náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelené pivo a vajíčková pomazánka. V centru Prahy začnou velikonoční trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.