Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Advent v Holešovické tržnici nabídne zimní kino, výstavu nebo řemeslné workshopy

Návštěvníky Holešovické tržnice kromě klasických nákupů čeká od soboty i adventní program. Každý čtvrtek uvidí ve venkovním kině vánoční film, prohlédnou si výstavu moravského ornamentu a modrotisku, něco se naučí na workshopech řemesel.

Už tuto sobotu 25. listopadu začíná přehlídka řemesel, folkloru a designu, která potrvá do 10. prosince. Kromě toho, že si lidé budou moci výrobky řemeslných mistrů koupit, ve workshopech si vyzkouší i jejich práci. Jedná se o tradiční postupy i moderní designové.

Celý seznam workshopů a vstupenky najdete zde.

Jde například o výšivku rybí šupinou, ruční výrobu vinutých skleněných korálků nad sklářským kahanem nebo tkaní na tkalcovském stavu či košíkářství. „Zájemci o řemeslo si mohou vyzkoušet třeba i broušení skla, tkaní na hřebenovém stávku, tvorbu kožených rukavic, ruční papír a ozdoby z něj nebo předení na vřetenu a kolovratu,“ doplnila v tiskové zprávě mluvčí tržnice Linda Antony.

Ve stejný den začíná výstava V Kráse ornamentu, která představí moravský modrotisk a tradici modrotisku. „Naše hlavní téma je ornament, ornament ne jako zločin, ale jako inspirace, jako tajná řeč našich předků, výpověď o životě, jako radost a krása,“ popsala kurátorka Helena Dařbujánová.

Vedle Haly 22, kde i přes zimu probíhají tradiční trhy, budou každý čtvrtek promítat vánoční filmy. První pustí 30. listopadu, poslední 21. prosince.

Od 21. bude také zahájen prodej kaprů, stromky z prořezávek jihočeských lesů lidé koupí každý pátek a sobotu od osmého prosince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Holešovická tržnice

Štítky Holešovická tržnice, vánoce, filmy, workshopy, řemesla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent v Holešovické tržnici nabídne zimní kino, výstavu nebo řemeslné workshopy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.