Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Černá komedie, masopust i folkmetal

Připravili jsme si pro vás několik tipů na akce, které se konají během příštího týdne v centru Prahy. Podívejte se na přehled toho nejlepšího.

Paralelní kino: Cena Magnesia za nejlepší studentský film

Kino PONREPO (Bartolomějská 11) 17. 2. 2020, 18:00

Kino Ponrepo ve spolupráci s Národním filmovým archivem pořádá promítání studentských filmů nominovaných na Cenu Magnesia. Promítat se budou filmy: Anežka (Adam Šoltés, UTB), Dezertér (Sasha Stelchenko, FAMU), Hra (Lun Sevnik, FAMU), SH_T HAPPENS (Dávid Štumpf, Michaela Mihályi, FAMU) a v neposlední řadě Dcera (Daria Kashcheeva, FAMU), která byla letos mezi filmy nominovanými na Oscara.

Kalevala I Bloody Tyrant I Ymyrgar

Vagon Klub (Národní 25, palác METRO), 18. 2. 2020, 20:00

Folk-metalový koncert tří zahraničních interpretů: Kalevala (Rusko), Black Tyrant (Taiwan) kombinující black a folk metal a tuniská pagan metalová formace Ymyrgar.

Promítání Párty Hárd

Rock Café Prague (Národní třída 20), 18. 2. 2020, 17:00, 19:00, 21:00

Projekce dalšího režijního a scénáristického počinu Martina Pohla, který vystupuje jako horrorcore hudebník pod pseudonymem Řezník a je autorem stránky Martyho frky. Černá teenage komedie si během několika projekcí získala přízeň u publika svým zvrhlým smyslem pro humor, odkazem na život mladých lidí v postsocialistickém státě a brilantní psychologií postav.

Ženy o ženách

Knihovna Václava Havla (Ostrovní 13), 19. 2. 2020, 19:00

Beseda s autorkou knihy Ženy o ženách, Barborou Boranovou. Kniha obsahuje 28 rozhovorů s několika známými českými dokumentaristkami. Autorka zjišťuje, jaká je jejich motivace k tvorbě, jak vybírají témata svých prací, v neposlední řadě je zde tematizován gender a role institucí v tvorbě. Diskuzi uvádí a moderuje Barbora Šichanová.

Žižkovský masopust 2020

Žižkov, 22. - 25. 2. 2020

V organizaci letošního masopustu na Žižkově se spojilo několik osob a podniků. V sobotu  od 8 do 14 hodin můžete navštívit masopustní trhy na Jiřáku. V neděli po poledni se v hospodě U Vystřelenýho oka koná žižkovská zabijačka a do akce se zapojuje i Divadlo Járy Cimrmana odpolednem pro seniory a Kino Aero odpolednem pro děti. Celá akce končí následující úterý masopustním průvodem z náměstí Jiřího z Poděbrad.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Praha 1

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, masopust, Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění, film, Martin Pohl, Daria Kashcheeva, Národní filmový archiv, černý humor, Ceny Oscar, Rusko, Žižkov, Knihovna Václava Havla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Černá komedie, masopust i folkmetal  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.