Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prahu čeká další Muzejní noc, lidem otevřou Clam-Gallasův palác i muzeum anatomie

V rámci tradiční Muzejní noci v Praze zpřístupní své sbírky tento pátek zájemcům hned několik institucí. Program si připravilo třeba Muzeum města Prahy v Clam-Gallasově paláci, Muzeum literatury nebo 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy.

Nově zrekonstruovaný barokní Clam-Gallasův palác si lidé budou moci bez průvodce prohlédnout v pátek 16. června od sedmi do desíti večer. Projdou hlavní okruh, uvidí práce sklářského sochaře Martina Janeckého, ucítí vůně baroka a poslechnout si výběr klasické hudby.

V Muzeu literatury v ulici Pelléova budou mít otevřeno až do jedenácti večer. „Od 20 hodin se v našich prostorách odehraje loutkové představení Upír na Koštofránku a pozor, není primárně určeno dětem, i když to prý i malí diváci přežijí,“ zve Památník národního písemnictví na webu.

Bohatý program s medicínskou tematikou si připravila i 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze 2. Od čtyř do půl páté je naplánováno přednáškové odpoledne, od sedmi večer se otevřou Anatomické a Stomatologické muzeum a Akademický klub. „Návštěvníci se mohou těšit na ukázky dentální hygieny, prevence kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny prsou a varlat, zábavné chemické pokusy, nemocnici pro medvídky a mnoho dalšího,“ láká fakulta na Facebooku.

V budově Ústřední knihovny na Mariánském náměstí čeká zábava hlavně hudební nadšence. Místní hudební oddělení totiž slaví 130 let. Kromě představení uvidí lidé i výstavu, zahrají si deskové hry nebo otestují znalosti v kvízu.

Dveře v rámci Muzejní noci otevře i Muzeum družstevnictví na Těšnově nebo 2 patro budovy městské knihovny na Mariánském náměstí, kde je reprezentační byt pražského primátora zařízený ve stylu art deco.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu čeká další Muzejní noc, lidem otevřou Clam-Gallasův palác i muzeum anatomie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.