Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražské ostrovy ožily hudbou. V pátek a v sobotu probíhá United Islands of Prague

V Praze v pátek a v sobotu probíhá multižánrový festival United Islands of Prague, který se odehrává na pražských ostrovech na Vltavě. Program nabídne hudební objevy, workshopy, přednášky, živé podcasty i besedy. Vstup je zdarma. Festivalové dění dnes odkloní veškerou dopravu z Janáčkova nábřeží a Mostu Legií, jež budou dočasně sloužit pouze jako pěší zóna. Přímo do centra festivalu se mohou návštěvníci dopravit tramvají až na speciální festivalovou zastávku Evropská.

Účast na letošním 20. ročníku přijalo sedm desítek českých i zahraničních umělců. Návštěvníkům se představují na devíti scénách, a také v klubech Jazz Dock, Klub Famu, Rock Café, Cargo Gallery a Chapeau Rouge. V sobotním programu se mimo jiné představí zpěvačky Aiko nebo Pam Rabbit. Chybět nebude ani německá scéna v klubu Rock Café, kterou zastoupí artpopová kapela Sparkling. Na scéně na Janáčkově nábřeží zahrají zástupci rapové scény jako Baby G, Meizzy nebo Wodehn.

Kromě koncertů proběhnou i přednášky a debaty

Na festivalových pódiích na Střeleckém ostrově a na Kampě se představí také umělecké celky z domácí městské části Praha 1. Vystoupí například chlapecký pěvecký sbor Bruncvík, Haf Studio či Trio Jejda. Pozvání přijaly i spolkové organizace první městské části, které budou prezentovat svoji činnost a aktivity, novináři i další zajímaví hosté. Kompletní program se nachází na stránkách festivalu a na festivalových sociálních sítích.

Mezinárodní hudební festival United Islands se koná v Praze od roku 2004. Každý rok představuje nové hudební objevy. Vedle toho nabízí nehudební program, který se kromě zábavy věnuje aktuálním společenským tématům. Dvoudenní festival se předloni po pěti letech vrátil z Karlína zpátky na ostrovy.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto United Islands of Prague

Štítky Praha, pop, hudba, festival, United Islands, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské ostrovy ožily hudbou. V pátek a v sobotu probíhá United Islands of Prague  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.