Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

VIZUALIZACE: Nová lávka propojí Kačerov a Roztyly. Povede podél magistrály

Chodci a cyklisté se budou moci dostat z Kačerova a Pankráce do Spořilov, Roztyl a celého Jižního Města mnohem jednodušeji. Hlavní město totiž plánuje vybudovat nový most, který tyto části města propojí.

Projekt s názvem Bike Snake je v současné době ve fázi studie, která poslouží Technické správě komunikací k vypsání veřejné zakázky formou veřejné soutěže. „Dnes je možné se dostat pěšky nebo na kole jen výrazně delší a nevyhovující cestou. Chodcům a lidem na kole stojí v cestě Jižní spojka s mimoúrovňovou křižovatkou, železnice, depo metra a autobusů. Autem a metrem je tato trasa přímá, komfortní a kapacitní. Novým mostem chceme tuto možnost nabídnout i těm Pražanům, kteří by volili i jiné druhy dopravy,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr (Praha sobě).

Na severní straně se lávka napojí severně od Michelské ulice, na té jižní pak u jihozápadního okraje zástavby Spořilova. Bude součástí cyklotrasy, která vede podél severojižní magistrály. Podle plánu se tak bezpečně propojí oblast Kačerova a Pankráce a centra Prahy na severu a území Spořilova a Roztyl a celého Jižního Města na jihu.

„Lávka je v maximální možné míře navržena z ekologických materiálů, jako jsou dřevěné nosníky mostní konstrukce, dřevěné průhledné zábradlí a ultra-vysokohodnotný beton mostovky s mimořádnou trvanlivostí a odolností proti vlivům prostředí. Jedná se o kompozitní dřevo a UHPC (ultra-high performance concrete) konstrukci mostovky na ocelových pilířích,“ dodal Scheinherr. Podle něj se díky návrhu konstrukce z ekologického materiálu ušetří 70 procent oxidu uhličitého.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto WaltGalmarini AG

Štítky Kačerov, Roztyly, lávka, Jižní Město, stavba, studie, Spořilov, Pankrác, Adam Scheinherr, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Praha, Jižní spojka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Nová lávka propojí Kačerov a Roztyly. Povede podél magistrály  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.