Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Nová linka a víc zastávek. Dopravní podnik připravil změny

Pražský dopravní podnik k začátku školního roku naplánoval trvalé změny v provozu veřejné dopravy. Přidal novou linku i zastávky, některé trasy změnil nebo zkrátil.

K 1. září se v rámci Pražské integrované dopravy cestující setkají s novinkami, které dopravní podnik zavádí trvale. Pro linky 176 a 910 je mezi zastávkami Holečkova a Hřebenka v obou směrech zřízena zastávka Zapova.

Mezi zastávkami Malešické náměstí a Pod Táborem je v obou směrech novinkou zastávka Botanická zahrada Malešice. Na zastávkách Madlina a Letňanská teď budou autobusy nově zastavovat jen na znamení.

Noční provoz nově posílí linka 917 z Obchodního náměstí do Lipenců. Linka 901 bude mít od září zastávku  Litochlebské náměstí v Türkově ulici a mezi zastávkami Litochlebské náměstí a Donovalská se zřizuje v obou směrech zastávka Mokrá.

Úpravy potkaly i příměstské linky. „Pro linky číslo 364 a 366 dochází ke změně trasy a zastávek v oblasti Březí," informuje dopravní podnik na svém webu. 

Linka číslo 366 je dále prodloužena do Mukařova, 303 je zkrácena do trasy Praha, Černý Most – Křenice, 331 je nově v provozu v trase Praha, Opatov – Dolní Břežany, Zálepy. 356 je v provozu v trase Praha, Bořislavka do Praha, Letiště, 385 je prodloužena do trasy Praha, Opatov – Zvánovice.

Noční linka 959 bude v provozu celý týden v obou směrech, 960 bude fungovat v trase Praha, Obchodní náměstí – Točná – Dolní Břežany, Náměstí – Zlatníky-Hodkovice, Na Dráhách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hl. m. Prahy, Petr Hejna

Štítky dopravní podnik, autobusy, změny, linky, zastávky, dopravní společnost, Praha, Pražská integrovaná doprava, Malešice, Hřebenka, Malešické náměstí, Dolní Břežany, Opatov, Lipence, Litochlebské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová linka a víc zastávek. Dopravní podnik připravil změny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.