Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V září proběhnou stavební úpravy hned tří velkých dopravních uzlů

Technická správa komunikací se po několikaletých přípravách pustila do zkapacitnění tří velkých dopravních uzlů. Některé stavební úpravy už začaly, jiné se rozběhnou během září. Přínášíme přehled křižovatek, na kterých budou v průběhu září a října dopravní omezení.

Nová sjezdová rampa z Jižní spojky ulehčí Průmyslové ulici

Už v pondělí začala stavba nové odpojovací rampy z Městského okruhu. Jedná se o sjezd z Jižní spojky na ulici Rabakovská v Praze 15. Stavební úpravy zde budou probíhat zhruba do půlky října. „Vybudováním sjízdné rampy z Městského okruhu na ulici Rabakovská znatelně ulehčíme vytíženému sjezdu do ulice Průmyslová, který je již nyní na hraně své kapacity především pro nákladní dopravu směřující do průmyslové zóny v Hostivaři,“ uvedl ve zprávě pro novináře Adam Scheinherr (Praha sobě), náměstek primátora pro oblast dopravy.

Žádná zásadní omezení nejsou v plánu

Kromě Průmyslové by rampa měla ulevit i ulici Švehlova, která prochází obytnou zástavbou. „Stavební práce se dopravy na Jižní spojce prakticky nedotknou. Neplánujeme žádná zásadní omezení, řidiči musí pouze počítat s nájezdem a výjezdem vozidel ze stavby v ulici Rabakovská,“ dodal v tiskové zprávě Josef Richtr, náměstek generálního ředitele a místopředseda představenstva TSK. 

Křižovatka na Poděbradské ulici bude omezena do konce října

Další rekonstrukce, která již probíhá, je na křižovatce ulic Poděbradská, Průmyslová a Kbelská. V dopravním uzlu přibydou bezbariérové přechody pro chodce, dojde k obnově semaforů a osvětlení a k reorganizaci připojovacích pruhů a tramvajových tratí. Výsledkem by měla být přehlednější a bezpečnější křižovatka.

Během rekonstrukce zůstává oblast částečně průjezdná. Omezení by mělo trvat do konce října.

V září začne stavba nové rampy v Bucharově

Třetí zkapacitnění proběhne na Rozvadovské spojce na křižovatce Bucharova. Také zde bude postavena nová nájezdová rampa. Momentálně probíhá výběr zhotovitele, stavební práce by měly začít během září. V tomto místě se často tvoří kolony při odbočování na Rozvadovskou spojku. Situace ovlivňuje i provoz ve směru na Motol. Rampa by měla odklonit provoz tak, aby se kolony přestaly tvořit. Zároveň dojde ke zlepšení bezpečnosti cyklistů ve směru Butovice – Motol.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TSK

Štítky doprava, omezení, TSK, Praha, Jižní spojka, Městský okruh, Adam Scheinherr, Motol, Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V září proběhnou stavební úpravy hned tří velkých dopravních uzlů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.