Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mezi Hlavním nádražím a Vltavskou o víkendu nepojede metro

Dopravní podnik tento víkend kvůli opravám stanice metra Florenc znovu zastaví provoz na lince C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Pro cestující budou k dispozici náhradní tramvaje.

Ve stanici mění nosníky

Ve stanici se rekonstruuje vestibul a strop, na tuto sobotu a neděli je naplánována demontáž dalších devíti nosníků. Z celkových 131 už jich v minulých týdnech vyměnili za nové devět. Každý z nich váží až 28 tun.

„V odkryté části stanice společnosti, které na místě provádí stavební práce, realizují postupně sanace betonových konstrukcí, demontují původní ložiska, geodeticky vyměřují polohy pro nová ložiska a nosníky, a nová, případně repasovaná, ložiska osazují zpět,“ popsala práce v tiskové zprávě mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Jízdy souprav na trase C budou o víkendu končit ve stanicích Hlavní nádraží a Vltavská. Na nich budou moci lidé přestoupit na tramvaje linek XC a 36. XC pojede z Hlavního nádraží ze zastávky v Opletalově ulici přes Masarykovo nádraží, Těšnov, Vltavskou a Strossmayerovo náměstí na Výstaviště.

Tramvají 36 se lidé dostanou z Vltavské buď přes Masarykovo nádraží na Zvonařku, nebo druhým směrem na Sídliště Ďáblice.

Do vestibulu zatékalo

Opravy vestibulu na Florenci začaly letos v červnu a budou trvat čtyři a půl roku. Je kvůli tomu i na rok a půl uzavřen výstup směrem k autobusovému nádraží, výtah i podchod.

„Rozsah koroze je jednak důsledkem záplav, které v roce 2002 masivně zasáhly i stanici Florenc, navíc provedená šetření ukázala, že při stavbě stropní konstrukce nebyl použit materiál o takové tloušťce, jakou požadoval projekt. Hydroizolační vrstva na některých místech navíc již neplní svoji funkci na 100 procent, a do vestibulu stanice zatéká,“ uvedl dopravní podnik na svých stránkách.

Opravy budou stát skoro 1,8 miliardy korun a jejich součástí i je výstavba eskalátorů směrem k nádraží.

Ohodnoť článek

Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky metro, výluka, opravy, Florenc, veřejná doprava, hlavní nádraží, dopravní společnost, vestibul, Vltavská, Praha Masarykovo nádraží, Těšnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Hlavním nádražím a Vltavskou o víkendu nepojede metro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.