Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Smetanovo nábřeží v novém je zkolaudováno. Má nové stromy i cyklopás

Rekonstrukce Smetanova nábřeží, která začala v dubnu, byla úspěšně zakončena kolaudací. Na rušné ulici vysázeli nové stromořadí, vydláždili cestu cyklistům a přidali mobiliář.

„Proměna Smetanova nábřeží je největší úprava centra Prahy za posledních několik desítek let. Změnila se oblast od Klementina přes Křižovnické náměstí po Národní divadlo,“ uvedl na Facebooku náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě).

„Na Křižovnickém náměstí se doprava kříží s Královskou cestou, po které v letních měsících proudí až 100 tisíc chodců denně. Zároveň oblast nejvíce využívají lidé v MHD," vysvětlil Scheinherr. Podle něj se zlepšily podmínky právě pro chodce i cestující v dopravě a auta úpravy nijak neomezují.

Během první z etapy úprav bylo podél silnice vysazeno 17 stromů, umístěny nové lavičky a od Národního divadla k Karlovým lázním postaven cyklopás se speciální dlažbou. Rozšířená promenáda pro chodce má pražskou mozaiku.

„Výběr typu stromu, sklon chodníku i samotné zavlažování a prokořenitelné buňky byly připraveny se specialisty," doplnil Scheinherr postup osazování stromů.

Se stavebními pracemi Technická správa komunikací začala 11. dubna, konec byl plánován právě na začátek července. Odhadovaná cena byla 41 milionů korun.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PID, Jan Malý

Štítky Smetanovo nábřeží, rekonstrukce, cyklopás, stromy, veřejná doprava, strom, Adam Scheinherr, doprava, Národní divadlo v Praze, Praha sobě, Praha, Facebook, Klementinum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smetanovo nábřeží v novém je zkolaudováno. Má nové stromy i cyklopás  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.