Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Strakonickou dokončí o dva měsíce dřív. Vznikne na ní nejdelší autobusový pruh

Řidiči se třemi jízdními pruhy projedou po Strakonické o dva měsíce dřív, v pátek 14. května. Původně to mělo být v polovině července, stavba se ale urychlí i pracemi přes Velikonoce. Na silnici také vznikne nejdelší autobusový pruh v Praze, vyhrazený právě jen pro veřejnou dopravu.

Strakonická musí být dokončena před rekonstrukcí Barrandovského mostu

„Rozšířenou Strakonickou musíme mít hotovou ještě před zahájením náročné rekonstrukce Barrandovského mostu. Využili jsme proto příležitosti velikonočních svátků, kdy budou Pražané mimo město a provoz bude nižší. Začneme v pátek ráno potom, co všichni ve čtvrtek odjedou a v pondělí budeme mít hotovo co nejdříve, než se lidé začnou vracet do Prahy," uvedl v tiskové zprávě Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy.

Doprava bude podle něj svedena do jednoho jízdního pruhu, ve dvou dalších se bude opravovat povrch. Poslední omezení, kdy řidiči pojedou ve dvou pruzích, bude trvat od 19. dubna do 13. května. O den později už bude komunikace otevřena.

Použili asfalt s nižší hlučností

„Navržené stavební řešení přispěje k významnému zkrácení jízdní doby autobusů hromadné dopravy, které budou moci v daném úseku využívat nově zřízený vyhrazený jízdní pruh v délce přesahující dva kilometry,“ vysvětlil Josef Richtr, náměstek generálního ředitele Technické správy komunikací. Cestující by se tak měli vyhnout čekání v kolonách.

Na Strakonické probíhaly práce víc než rok. Silnici dělníci rozšířili, upravili svahy a postavili nové opěrné zdi. Na místě zástavby je použit asfalt s nižší hlučností, pro chodce vznikl nový podchod a chodníky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technická správa komunikací

Štítky Strakonická, rekonstrukce, oprava, veřejná doprava, Praha, Velikonoce, Barrandovský most, Adam Scheinherr, Technická správa komunikací hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonickou dokončí o dva měsíce dřív. Vznikne na ní nejdelší autobusový pruh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.