Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Braníku přibylo 115 parkovacích míst. Řidičům se otevřelo nové záchytné parkoviště

Na pražském Braníku přibylo 115 parkovacích míst. Technická správa komunikací tu ve čtvrtek otevřela P+R parkoviště, a to zejména pro přijíždějící z jižního směru do Prahy. Do konce roku zkolauduje a otevře ještě záchytné parkoviště v Běchovicích, sloužící zejména pro dojíždějící z Prahy-východ. Parkoviště vzniklo v místech bývalého obratiště autobusů.

„Nové parkoviště těsně sousedí s nádražím a nabízí řidičům okamžitou možnost přesednout na příměstské vlaky, MHD a dostat se tak do centra Prahy pohodlně a bez auta. Z místa, kde často neorganizovaně postávala auta a autovraky, se nyní stalo plnohodnotné parkoviště se 110 parkovacími místy a pěti místy vyhrazenými pro ZTP,“ shrnul Adam Scheinherr, náměstek primátora a radní pro dopravu.

Několik desítek parkovacích míst vznikne brzy v dalších městských částích Prahy. Ještě letos bude k dispozici 60 nových parkovacích stání a to v pražských Běchovicích, kde v příštím týdnu proběhne kolaudace dalšího P+R pracoviště. V první polovině příštího roku se začne s výstavbou záchytných parkovišť v Praze-Hostivaři a Lipencích. Celkem tu vznikne přes 130 parkovacích stání pro dojíždějící ze středních Čech z různých směrů.

Ohodnoť článek

Foto TSK

Štítky Praha, Braník, TSK, P+R, parkoviště, parkování, Běchovice, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, okres Praha-východ, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Braníku přibylo 115 parkovacích míst. Řidičům se otevřelo nové záchytné parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.