Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve všech vlacích City Elefant bude do prosince wi-fi, slibují České dráhy

České dráhy dokončují instalaci internetového připojení do svých vlaků City Elefant. Z 82 třívozových souprav zbývá dovybavit pět vlaků v Moravskoslezském kraji, což chce společnost stihnout do prosince. Dnes o tom informovaly České dráhy. Podle dřívějších zpráv dopravce jsou náklady na vybavení u každého vlaku v řádu nižších jednotek milionů korun. Vlaky City Elefant ČD využívají hlavně v pražské a moravskoslezské regionální dopravě.

Jde o největší rozšíření této služby na české železnici

„Připojení k internetu prostřednictvím wi-fi sítě je jednou z nejžádanějších doplňkových služeb na palubě našich vlaků, proto jsme ji ve spolupráci s objednavateli regionální dopravy v Praze, ve Středočeském a v Moravskoslezském kraji zavedli i v jednotkách CityElefant," uvedl náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta.

Podle něj jde o největší rozšíření této služby na české železnici, protože vlaky City Elefant denně přepraví zhruba pětinu všech cestujících na železnici v Česku.

Kromě wi-fi  přibydou nové zásuvky

City Elefanty obsluhují páteřní S linky Pražské integrované dopravy z hlavního města do Kolína přes Český Brod i přes Nymburk, do Milovic, Benešova u Prahy, Berouna a do Kralup nad Vltavou a dále až do Ústí nad Labem. Obsluhují také některé vlaky do Přelouče a Pardubic.

Dráhy zároveň postupně doplňují pražské soupravy o elektrické zásuvky 230 V 50 Hz pro dobíjení přenosné elektroniky cestujících.

Ohodnoť článek

Štítky železnice, internet, Wi-Fi, České dráhy, Elektrická jednotka 471, Moravskoslezský kraj, Praha, Jiří Ješeta, Pražská integrovaná doprava, Středočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve všech vlacích City Elefant bude do prosince wi-fi, slibují České dráhy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.