Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Terminál na Černém Mostě se dočká úprav. Vzniknou digitální panely i nové osvětlení

Praha plánuje příští rok na jaře nechat na autobusový terminál na Černém Mostě instalovat digitální panely a informacemi pro cestující. V plánu je také například výměna osvětlení nebo vybudování nového přechodu. Metropole zahájila práce na opravě mostních konstrukcí, rovněž se připravuje studie kompletní přeměny terminálu. Uvedl to mluvčí organizace Ropid Filip Drápal.

Dvanáct digitálních informačních panelů s on-line odjezdy

Nyní v terminálu pracuje městská Technická správa komunikací (TSK), která řeší zatékání do mostních konstrukcí nad autobusovými nástupišti. „Po dokončení této sanace na jaře 2022 instaluje Ropid 12 digitálních informačních panelů s on-line odjezdy autobusů MHD, regionálních spojů PID i dálkových autobusů. Moderní informační systém najdou cestující jak na odjezdových nástupištích, tak v souhrnné podobě u jednotlivých výstupů z metra,“ uvedl koordinátor úprav terminálu Marek Vetýška z Ropidu.

Terminál čekají v příštím roce i další změny, kromě osvětlení budou vyměněny lavičky a koše a nový přechod propojí nástupištní ostrovy. „Zároveň se zde objeví nové informační vitríny pro cestující a obnoveny budou také některé nosiče stávajícího navigačního systému,“ doplnil Drápal.

Úpravy tvoří soubor dílčích opatření, které budou učiněny okamžitě. Kromě toho plánuje větší stavební úpravy terminálu. Přípravu studie změn, které mají lokalitu proměnit v lokální centrum se službami pro místní obyvatele, dostal na starost městský Institut plánování a rozvoje. Ten k tomu v soutěži vybral studio re:architekti, které nyní studii připravuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky ČR, MHD, stavby, správa, Praha, osvětlení, Černý Most, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Terminál na Černém Mostě se dočká úprav. Vzniknou digitální panely i nové osvětlení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.