Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hlavní město obdrželo 62 milionů korun na opravu cest i vybudování protihlukových opatření

Magistrát od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) obdržel více než 61,9 milionu korun. Finance budou určeny na opravy komunikací či na vybudování protihlukových opatření. Informace vyplývá z dokumentu, který schválili pražští radní. Praha má letos dostat ze SFDI celkem 407,45 milionu korun. To je meziročně o několik desítek milionů více.

Nejvíce peněz půjde na rekonstrukci Štěrboholské spojky

SFDI byl zřízen v roce 2000 a je podřízený ministerstvu dopravy. Jeho účelem je rozvoj, výstavba, údržba a modernizace silnic a dálnic, železničních dopravních cest a vnitrozemských vodních cest nebo zavedení či provozování systému elektronického mýtného. Podílí se také na výstavbě nebo opravách cyklistických stezek.

Nejvyšší částka je určena na rekonstrukci vytížené Štěrboholské spojky, která je součástí městského okruhu. Na opravu je vyčleněno přes 47,57 milionu korun. Na celkovou rekonstrukci Barrandovského mostu půjde asi 12,78 milionu korun. Oprava začala loni ve spodní části mostu, kdy byly opraveny pilíře. V příštím roce bude opravována horní část. Zbylá částka přibližně 1,58 milionu je určena na vybudování protihlukových opatření.

Náměstek pražského primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) v minulém týdnu řekl, že v roce 2018 měla Praha vnitřní dluh na dopravní infrastruktuře asi 30 miliard korun. Ten se prý daří každoročně snižovat v řádu miliard korun. Kromě peněz ze SFDI město investuje do silnic rovněž prostřednictvím své firmy Technická správa komunikací (TSK), která loni vydala 1,3 miliardy a letos to bude předběžně o asi půl miliardy více.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, automobilová, silnice, Praha, Státní fond dopravní infrastruktury, oprava, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Štěrboholská radiála, Adam Scheinherr, Praha sobě, Barrandovský most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní město obdrželo 62 milionů korun na opravu cest i vybudování protihlukových opatření  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.