Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na nábřeží Edvarda Beneše nepojedou až do poloviny října tramvaje

Od soboty až do 15. října nepojedou kvůli rekonstrukci kolejí tramvaje na pražském nábřeží Edvarda Beneše mezi Čechovým a Štefánikovým mostem. V tiskové zprávě o tom dnes informoval pražský dopravní podnik (DPP). Výluka se dotkne linek 15, 17 a 93 a historických 42 a 43. Ve stejném úseku také městská Technická správa komunikací (TSK) od poloviny srpna opravuje vozovku, neprojedou tam ani auta.

Trať se posune o půl metru

Během rekonstrukce posunujeme trať o půl metru směrem k řece, aby byl nástup do tramvají pohodlnější a nebyla mezi nimi nepříjemná mezera,“ uvedl primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Úprava má zlepšit průjezdnost nábřeží ve směru do centra pro tramvaje i širší automobily a autobusy. Ve směru z centra budou auta nově jezdit po tramvajovém tělese. „V konečném důsledku očekáváme, že díky tomuto řešení zde ubude konfliktních a nebezpečných situací mezi tramvajemi a individuální automobilovou dopravou, a v neposlední řadě se zlepší jízdní doba tramvajových spojů,“ uvedl technický ředitel DPP pro povrchovou dopravu Jan Šurovský.

Doplnil, že koleje jsou asi 40 let staré a naposled byly rekonstruovány v roce 1982. Navazující úseky od Čechova mostu na Klárov a od Štefánikova mostu přes nábřeží Kapitána Jaroše jsou pak podle Šurovského v dobrém stavu a DPP jejich rekonstrukci zatím nechystá.

Podnik neplánuje zavádět náhradní autobusovou dopravu, nicméně v denním provozu bude jezdit v polookružní trase linka 27 začínající v zastávce Levského a jedoucí přes Modřany, Braník, Palackého náměstí, Národní divadlo, Staroměstskou, Malostranskou, Čechův most a Právnickou fakultu zpátky přes Staroměstskou a Národní divadlo do Modřan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, MHD, stavby, Praha, Edvard Beneš, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, rekonstrukce, Štefánikův most, Adam Scheinherr, Národní divadlo v Praze, Praha sobě, Otakar Jaroš, Modřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nábřeží Edvarda Beneše nepojedou až do poloviny října tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.