Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oprava mostu v centru Prahy se nestíhá. Začne nejdřív v červenci

Oprava mostu na Národní třídě přes Divadelní ulici v centru Prahy, začne později, než bylo původně avizováno. Technická správa komunikací (TSK) rekonstrukci zahájí nejdříve 1. července 2021. Původně avizovala termín ve čtvrtek 17. června. Důvodem posunu je souběh s dalšími dopravními akcemi. "Termíny budeme ještě zpřesňovat," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková. Práce začnou nejdříve v jižní části u budovy Národního divadla, kdy budou muset řidiči při opravě jezdit po tramvajových kolejích. Poté se silničáři přesunou do střední části.

Na mostě bude vyměněn svršek a opraví se poškozená místa konstrukce. Na spodním líci nosné konstrukce bude nová ochranná vrstva, která zvýší odolnost proti korozi a následnému drolení betonu.

Stavbu bude správa koordinovat mj. Pražskými vodovody a kanalizacemi, které přeloží vodovod, či Pražskou energetikou, která udělá přeložku kabelů vysokého napětí. Přeloženy budou také kabely veřejného osvětlení a odstraněny nefunkční sdělovací kabely, které zde jsou. Nově bude uloženo plynové potrubí, zvýší se ochrana potrubní pošty a obnoveno bude dopravní značení.

V první fázi oprav bude uzavřen jízdní pruh ve směru od nábřeží po Národní ke křižovatce s Voršilskou ulicí. Řidiči budou jezdit po tramvajových kolejích. Následně se omezení rozšíří do střední části, kdy nebude možný průjezd od nábřeží pro auta i tramvaje. Řidiči budou úsek objíždět přes Masarykovo nábřeží, ulicí Na Struze, Pštrossovou, Ostrovní a Voršilskou. Směrem k mostu Legií auta projedou. Nakonec silničáři opraví severní části mostu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražské tramvaje

Štítky doprava, Národní, Divadelní, most, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Národní divadlo v Praze, Národní třída, Pražské vodovody a kanalizace, Pražská energetika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu v centru Prahy se nestíhá. Začne nejdřív v červenci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.