Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ranní srážce vlaků v Praze zabránili pohotoví strojvedoucí

, aktualizováno 27. května 2021, 11:05

Na pražském Masarykově nádraží jely ráno dva vlaky proti sobě. Vlak z Mladé Boleslavi směřující na nádraží projel návěstidlo zakazující jízdu, z nádraží zároveň vyjížděl vlak do Milovic. Strojvedoucí stihli sami včas zastavit, vlaky se nesrazily, nikomu se nic nestalo. ČTK to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal, potvrdil tak informace serveru zdopravy.cz. Provoz na Masarykově nádraží byl omezen, vyplývá z webu Českých drah. Podobná událost se stala na Masarykově nádraží 10. května, vlaky tehdy zastavily čtyři metry od sebe, událost Drážní inspekce vyšetřuje, uvedl mluvčí.

Dnes ráno v 08:24 došlo v Praze na Masarykově nádraží k nedovolené jízdě osobního vlaku, který jel z Mladé Boleslavi. Podle dosavadních informací, které máme, došlo k projetí o 14 metrů toho návěstidla, nicméně už do protivky se rozjížděl vlak, který jel směrem do Milovic. Oba strojvedoucí stihli sami zastavit,“ popsal Drápal dnešní událost. Inspekce podle něj na místo nevyrážela, případem se zabývá Správa železnic, dodal.

Obdobná situace nastala na Masarykově nádraží 10. května, tehdy podle Drápala nedovoleně vyjel vlak z Masarykova nádraží na Kralupy nad Vltavou a na nádraží přijížděl vlak z Roudnice nad Labem, vlaky zastavily čtyři metry od sebe.

Kvůli události byl dnes ráno provoz vlaků na Masarykově nádraží přerušen, vlaky byly otáčeny na předposledních stanicích, tedy v Bubnech, Vysočanech a Libni. Po 09:30 byl provoz směr Bubny a Libeň obnoven, v 10:20 pak i ve směru na Vysočany.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, nehoda, železnice, Praha, Praha Masarykovo nádraží, Drážní inspekce, Mladá Boleslav, Milovice, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, Libeň, Vysočany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ranní srážce vlaků v Praze zabránili pohotoví strojvedoucí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.