Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Meteorologové varují před silným větrem, sněžením a náledím

Meteorologové varují před silným větrem, sněžením a následnou tvorbou náledí. Vítr bude foukat s nárazy o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Sněžit by mohlo dnes odpoledne při přechodu studené fronty. V pondělí večer a v noci na úterý se bude při rychlém poklesu teploty pod bod mrazu místy vytvářet náledí.

Varování před silným větrem platí až do dnešní deváté hodiny večerní. Během dne bude vát přechodně čerstvý jižní až jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti 55 až 70 kilometrů za hodinu. Večer se vítr bude měnit na severozápadní a zeslábne. Meteorologové varují před poškozením stromů a lesních porostů a menšími škodami na budovách.

Mezi polednem a šestou hodinou je v platnosti výstraha před sněžením. Při přechodu studené fronty během pondělního odpoledne očekáváme krátce intenzivní srážky, u nichž není vyloučen rychlý přechod ve srážky sněhové a s tím spojený krátkodobý pokles dohlednosti pod 100 metrů. Pozor by si měli dávat především řidiči.

Od šesté hodiny večerní až do úterního dopoledne se bude při rychlém poklesu teploty pod bod mrazu místy vytvářet náledí. Odborníci varují před problémy v dopravě a zvýšenou nehodovostí. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky doprava, počasí, varování, Praha, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silným větrem, sněžením a náledím  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.