Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum nepojede o Velikonocích metro

Od pátku 2. dubna do pondělí 5. dubna nepojede metro na lince C, a to mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. Důvodem je výměna dřevěných pražců za betonové. Místo metra budou jezdit náhradní autobusy mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání. V posledních letech stejné výluky vyhlašuje pražský dopravní podnik třikrát ročně, a to právě o Velikonocích, v létě a na podzim.

Velikonoční, letní a podzimní výluky

Pracovníci pražského dopravního podniku (DPP) vymění 290 pražců mezi stanicemi Pražského povstání a Vyšehrad. Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanice Pražského povstání DPP doporučuje těm, kdo potřebují, využít pro cestu do centra autobusovou linku 135 od stanic Chodov nebo Roztyly.

Podobně jako v minulých letech bude po velikonoční výluce na lince C v létě následovat další, a to od 3. do 11. července, další pak přijde na řadu o prodlouženém víkendu od 28. do 31. října.

Na lince C je třeba vyměnit ještě 12 877 pražců, 6520 se výměny již dočkalo. Celkem je v pražském metru 39 808 pražců, nahradit jich zbývá 22 929.

Zabezpečovací zařízení musí být celé vypnuto

S pracemi na výměně začal podnik před několika lety. Podle dřívějších informací podniku je na trase C nutné pražce vyměňovat po větších částech při výlukách, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci.

Ohodnoť článek

Foto dpp.cz

Štítky ČR, MHD, Praha, metro, výluka, muzeum, Pražského povstání, Velikonoce, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Vyšehrad, Chodov, Roztyly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum nepojede o Velikonocích metro  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.