Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mezi náměstími Míru a I. P. Pavlova nepojedou skoro měsíc tramvaje

Tramvajová trať mezi náměstími I. P. Pavlova a Míru se dočká opravy, a to včetně části kolejí v Jugoslávské po křižovatku s Blanickou ulicí. Od tohoto pátku do neděle nepojedou nejdříve tramvaje v Korunní ulici a od nedělního večera až do 1. dubna naváže obousměrné uzavření úseku mezi I. P. Pavlova a náměstím Míru.

Tramvaje o víkendu nepojedou v Korunní ulici

Pražský dopravní podnik (DPP) nejdříve vymění koleje na křižovatce Francouzské a Blanické. Tramvaje kvůli tomu nepojedou v celé Korunní ulici, a tak podnik výluku využije také k opravě kolejí na křižovatce Vinohradské a Jičínské ulice u metra Flora. Provoz v Korunní bude obnoven v neděli před půlnocí.

Od neděle až do 1. dubna nepojedou tramvaje mezi náměstími I. P. Pavlova a Míru

V neděli kolem 22:30 poté začne výluka vytíženého úseku mezi náměstími I. P. Pavlova a Míru. Dojde zde k výměně koleje na křižovatce Bělehradské a Jugoslávské ulice a bude dokončena jejich výměna na křižovatce Francouzské a Blanické. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Anety Řehkové je nutné také nahradit novými velkou část kolejí mezi stanicemi metra, jelikož většina z nich jsou z roku 1995 a jsou tedy opotřebované. „Provoz tramvají mezi náměstím Míru a I. P. Pavlova DPP opět obnoví ve čtvrtek 1. dubna 2021 před půlnocí,“ dodala Řehková.

Dočasná linka č. 36

Víkendová výluka v Korunní se dotkne tras tramvajových linek číslo 10, 15, 19 a noční 91. Dočasně bude v denním provozu zavedená linka 36, která pojede z Řep přes Anděl, Karlovo náměstí a I. P. Pavlova na Zvonařku. Výluka mezi I. P. Pavlova a náměstím Míru pak ovlivní trasy denních linek 4, 6, 10, 13, 16, 22, 24 a nočních 91, 97 a 99. Tramvaje s číslem čtyři nepojedou vůbec. Také při této výluce bude jezdit dočasná linka 36.

Pražský dopravní podnik letos plánuje i další opravy tratí, a to například v Praze 4, kde loni podnik vybudoval novou trať z Pražského povstání na Pankrác. DPP také opraví trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské a po skončení oprav 4. června plánuje také zahájit pravidelný provoz tramvají na nově vybudovaném úseku na Pankrác. V květnu budou opravené koleje v křižovatce U Bulhara a v červnu na Palackého náměstí v Podskalí. Na duben pak podnik plánuje zahájení stavby nové smyčky na Zahradním Městě.

Ohodnoť článek

Foto DPP

Štítky ČR, MHD, tramvaje, Praha, výluka, I. P. Pavlova, oprava, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pankrác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi náměstími Míru a I. P. Pavlova nepojedou skoro měsíc tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.