Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kalamita v Praze. Sníh výrazně komplikuje dopravu, stalo se několik nehod

Sníh a na některých místech také ledovka komplikují ráno dopravu v Praze. Problémy mají autobusy, vlaky a kvůli zapadaným výhybkám i tramvaje. Stalo se také několik nehod. Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID) doporučuje, aby lidé, pokud musí někam jet, využívali především metro.

15 centimetrů prašanu

„Během noci vydatně sněžilo. Na mnohých místech jsme zaznamenali pět až deset milimetrů za šest hodin, což může být až 15 centimetrů prachového sněhu. Nejvíc nasněžilo na pomezí středních a východních Čech," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Omezení v hlavním městě se týká desítek linek autobusů a tramvají. ROPID o nich informuje na svém webu nebo twitteru. Informace jsou také na webu Pražského dopravního podniku. Některé spoje mají i více než hodinu zpoždění, musí jezdit odklonem, jiné vůbec nevyjely. Komplikace jsou také v okolí Prahy, problémy tak mohou mít lidé, kteří se chtějí do hlavního města dostat.

Havarovaný autobus, kamion uvízl, auto narazilo do viaduktu

České dráhy na svém webu upozorňují na kalamitní stav na železnicích. Nevyjely třeba některé spoje z Prahy do Kolína, z Nymburka do Prahy, nejely některé vlaky mezi pražským hlavním nádražím a Benešovem u Prahy nebo z hlavního města do Berouna.

Podle policejního webu se ráno v metropoli stalo několik nehod, které mohou ještě víc komplikovat provoz. Obešly se ale bez vážných zranění. V Budějovické ulici v Praze 4 havaroval autobus, který zablokoval silnici. Za Komořanským tunelem ve směru na D1 uvízl kamion. Na Pražském okruhu před sjezdem na Vestec se také srazila tři auta, nehoda byla bez zranění. Šumavskou ulici blokuje nehoda osobního a nákladního auta, v Tálínské ulici narazilo auto do železničního viaduktu. Autobus pak zablokoval křižovatku ulic Vosmíkových a Na sypkém.

V Praze má být dnes zataženo se sněžením, postupně bude srážek ubývat. Bude mrznout, nejvyšší teploty budou minus čtyři až minus šest stupňů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Julius Hajek

Štítky sníh, počasí, silnice, sjízdnost, Praha, doprava, havárie, ROPID, hlavní město, Český hydrometeorologický ústav, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Východní Čechy, Twitter, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kalamita v Praze. Sníh výrazně komplikuje dopravu, stalo se několik nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.