Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Praha podporuje cyklisty. Do cyklodopravy investuje 122 milionů korun

Vedení hlavního města letos plánuje vložit do cyklodopravy 122 milionů korun. Suma je o něco nižší, než bylo připraveno pro loňský rok. Peníze budou investovány do vybudování cyklotras a cyklostezek, stojanů nebo přístřešků pro kola. Uvedla to mluvčí TSK Barbora Lišková.

„V plánu je výstavba cyklistických tras a stezek na území hlavního města. Vybudované trasy a stezky řeší zejména bezpečnost dopravy cyklistů s cílem oddělit v největší možné míře cyklistickou dopravu od ostatních druhů dopravy," uvedla Lišková.

Peníze plánuje správa využít například na stavbu cyklostezky z Komořan do Lahovic nebo ve Staroklánovické ulici v Praze 21. Na jedné z páteřních cyklotras označených jako A1 bude v Praze 7 vybudována první část, a to úsek Stromovka-Varhulíkové. Na zmíněné trase bude TSK stavět také od Nádražní ulice směrem k ulici U Královské louky. Prodloužena bude také trasa vedoucí v Kunraticích.

TSK se bude věnovat kromě samotné výstavby stezek přípravě projektů a dalším inženýrským pracím pro nové úseky. Chce také investovat do přístřešků pro kola, stojanů a projektů typu B+R, tedy záchytných cykloparkovišť, kde si lidé mohou nechat bicykl a pokračovat MHD.

V Praze je přes 515 kilometrů značených tras, z toho zhruba dvě stovky vedou mimo komunikace s automobily. Cyklisté mají vyznačena ve více než 340 křižovatkách samostatná stání před automobily a v ulicích je vyznačeno asi 50 kilometru cyklopruhů a zhruba 34 kilometru piktokoridorů, kdy jsou na vozovce vyobrazeny symboly bicyklu, které řidiče upozorňují na častý průjezd cyklistů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky doprava, stavby, cykloturistika, Praha, cyklista, cyklistická trasa, Komořany, Lahovice, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha podporuje cyklisty. Do cyklodopravy investuje 122 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.