Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při dopravních nehodách v roce 2020 přibylo v Praze obětí i těžce zraněných

Při dopravních nehodách v Praze vloni zemřelo 23 lidí, což je o tři více než v roce 2019. Za minulý rok také přibylo těžce zraněných. Ačkoliv epidemie koronaviru díky útlumu provozu vylepšila celorepublikovou nehodovou statistiku, v metropoli se neprojevila. Snížil se však počet nehod v hlavním městě o více na pětinu, a to na necelých 17 tisíc.

Podle přeběžných čísel v celém Česku vloni na silnicích zemřelo 466 lidí, to je nejméně od roku 1961, kdy policie začala vést evidenci. V roce 2019 bylo obětí 547. V Česku se meziročně snížil také počet nehod a těžce zraněných.

Počet lehce zraněných se snížil

Těžce zraněných osob po nehodách v Praze bylo za loňský rok 131, předloni jich bylo 114. Loni se snížil počet lehce zraněných, a to na 1620 z předloňských 1958.

Dvě tragické nehody měly po dvou obětech

Ve dvou případech měly loni dopravní nehody v Praze po dvou obětech. V polovině srpna zemřeli na Pražském okruhu u Běchovic dva muži, kteří po kolizi s nákladním autem zůstali zaklínění v dodávce. Dvě osoby zahynuly 11. prosince při srážce dvou osobních aut v podjezdu pod Pražským okruhem poblíž Dolních Počernic.

Tragická nehoda na Pražském okruhu. Při střetu dodávky a nákladního auta zemřely dvě osoby

Tragický střet dodávky s nákladním vozem zastavil dnes hodinu a půl před polednem provoz na Pražském okruhu u Běchovic. Z vozidel byly podle záchranné služby vyproštěny dvě osoby, bohužel jejich zranění byla natolik vážná, že jim záchranáři již...

Opilá řidička zabila policistu

V ulici 5. května začátkem července zemřel ve služebním voze dvaatřicetiletý policista z Moravskoslezského kraje, který se s kolegy vracel z Prahy. Další dva policisté - muž a žena - po nehodě skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Do policejního auta zezadu ve vysoké rychlosti najela řidička osobního vozu, která byla podle vyšetřovatelů pod vlivem alkoholu. Státní zástupce na ni v polovině prosince podal obžalobu.

Tragická nehoda na Chodově. Opilá řidička při střetu zabila policistu

Život dvaatřicetiletého policisty si v neděli večer vyžádala nehoda v ulici 5. května. Do policejní Octavie tam nabouralo vozidlo, které řídila opilá žena. Nehoda se stala krátce před 19:30 a blokovala hlavní tah na úrovni Chodova ve směru na...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky nehody, úmrtí, statistika, 2020, Praha, dopravní nehoda, havárie, pandemie covidu-19, Česko, Pražský okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v roce 2020 přibylo v Praze obětí i těžce zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.