Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Dopravní podnik posílí některé denní i noční spoje vybrané pražské MHD

V návaznosti na slova ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), aby města posílila spoje MHD, protože se v nich shlukuje velký počet lidí, dochází v metropoli k posílení linek některých denních i nočních spojů a zkrácení intervalů mezi jednotlivými spoji. V tiskové zprávě to na svých stránkách zveřejnil pražský dopravní podnik.

Metro

Vstup do stanic metra bude ukončen přibližně mezi 23:15 až 23:45. Poslední soupravy odjedou z konečných stanic přibližně ve 23:15. Na lince metra A odjede poslední souprava ze stanice Depo Hostivař ve 23:13 a ze zastávky Nemocnice Motol ve 23:11. Na lince metra B odjede poslední souprava ze stanice Zličín ve 23:10 a ze stanice Černý Most ve 23:15. Z metra linky C budou poslední soupravy odjíždět ze stanice Letňany ve 23:14 a ze stanice Háje rovněž ve 23:14.

V platnosti dále platí centrální otevírání dveří. 

Vybrané noční autobusové linky budou v období provozu metra operativně zajíždět ke stanicím linky č. 911 a 953 trasa metra C – Letňany, linka č. 908 trasa metra A – Skalka a linka číslo 911 trasa metra C – Roztyly (pouze ve směru do centra).

Tramvaje

V noci z pátku 11. prosice na sobotu 12. prosince a v noci z 12. prosince na neděli 13. prosince dojde k posílení spojů na nočních tramvajových linkách číslo 92, 96, 97 a 99. Na všechny spoje linek 92, 96 a 97 budou po celou noc vypravovány tramvaje po dvojicích, na linku číslo 99 vybraná dvě pořadí podle aktuální situace.

Ve všech prostorách pražské MHD zůstává povinnost mít zakrytá ústa a nos během celého pobytu ve všech prostředcích veřejné dopravy, a to včetně lanové dráhy. Nařízení platí také ve všech prostorách MHD, včetně vestibulů, vnitřních prostor Infocenter DPP a rovněž v prostoru zastávek povrchové dopravy, na nástupištích a v přístřešcích.

Od pondělí 14. prosince dojde k posílení denních tramvajových linek číslo 2, 4 a 8. Na lince č. 2 pražský dopravní podnik nově zdvojnásobí kapacitu. Na jednotlivé spoje budou do zrhuba 20:00 nasazovány tramvaje ve dvojicích nebo kloubové vozy 14T a 15T.

Celodenně bude v provozu linka číslo 4 do přibližně 19:30. Během odpolední špičky od 15:30 do 19:30 se zkrátí interval v úseku Čechovo náměstí – Plzeňka z deseti na pět minut.

Na lince č. 8 v úseku Bílá labuť – Sparta se zkrátí od přibližně 7:00 do přibližně 19:30 interval z deseti na pět minut.

Také v tramvajích nadál platí centrální otevírání dveří bez nutnosti použití poptávkového tlačítka dveří. Rovněž stále platí zrušení režimu zastávek „Na znamení“.

Autobusy

O víkendech 12. až 13. prosince a 19. až 20. prosince dojde k posílení autobusového provozu, kdy na linku číslo 207 budou po celý den nasazovány kloubové vozy.

Více informací o jednotlivých linkách pražské MHD se lidé dozví na TOMTO ODKAZU.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky koronavirus, covid-19, MHD, metro, tramvaj, autobus, městská hromadná doprava, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Jan Blatný, ANO 2011, Letňany, Depo Hostivař, Nemocnice Motol, Zličín, Černý Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik posílí některé denní i noční spoje vybrané pražské MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.