Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V pražském dopravním podniku vzrostl počet zaměstnanců s koronavirem, nemocných je 156 z nich

Počet zaměstnanců pražského dopravního podniku (DPP) nakažených koronavirem vzrostl. Ve středu evidoval (DPP) celkem 156 pracovníků s pozitivním testem. To je dvakrát více než před třemi týdny. Další desítky lidí jsou v karanténě. DPP ujišťuje cestující, že provoz MHD ohrožen není. DPP je největší městkou firmou a dohromady zaměstnává 11 tisíc lidí.

65 nakažených je z provozu

Prostory, kde se nakažení pohybovali, a to včetně kabin vozidel, nechal DPP vydezinfikovat. Tímto způsobem postupuje od začátku pandemie.

Z celkového počtu nakažených je 65 pracovníků z provozu. To znamená, že se jedná o řidiče, strojvedoucí, dispečery nebo dozorčí. Dále je v karanténě 55 provozních zaměstnanců a dalších 112 pracovníků z ostatních profesí. „Na současný běžný provoz autobusů, tramvají nebo metra nemají výše zmiňované případy zatím zásadní vliv,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Denní provoz pražské MHD ode dneška končí v deset večer. U tramvají se přes den prodlouží intervaly

Denní provoz pražské integrované dopravy (PID) se od dnešního dne zkrátí. Končit bude po 22:00, dosud vyjížděly noční spoje po půlnoci. Po 21:00 se také prodlouží intervaly příměstských vlaků, nevyjede většina nočních příměstských autobusů. Důvodem...

Upravení provozu

Pražský dopravní podnik již letos v březnu upravil režim v provozu. U všech druhů veřejné dopravy omezil střídání řidičů a provozních zaměstnanců na nezbytné minimum. Například u autobusů se DPP snaží mít dané vodidlo pouze pro určitý malý okruh řidičů, kteří se střídají. Toto opatření pražský dopravní podnik dodržoval i během letního rozvolňování opatření.

DPP zaznamenal výrazný pokles cestujících. Propad tržeb z jízdného za letošní rok očekává ve výši asi 1,15 miliardy korun. 

Veřejná doprava v Praze nyní jezdí podle omezených jízdních řádů a v souvislosti s vládním zákazem vycházení po 21. hodině postupně končí denní provoz již po 22. hodině. Cestující musí mít ve vozech, prostorech MHD i na zastávkách zakrytý nos a ústa, zrušeno je nastupování prvními dveřmi a zrušen byl rovněž prodej jízdenek u řidiče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, MHD, DPP, COVID-19, karanténa, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pražském dopravním podniku vzrostl počet zaměstnanců s koronavirem, nemocných je 156 z nich  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.