Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Trojská lávka v Praze je hotova. Nově po ní projede i záchranka

Skoro po třech letech od zřícení trojské lávky v Praze bude dnes uvedena do provozu její náhrada. Nová lávka se veřejnosti otevře zřejmě v pozdějších odpoledních hodinách. Ve čtvrtek to řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě). Město nechtělo kvůli nynějšímu šíření koronaviru sdělovat konkrétní čas otevření, aby předešlo srocování lidí. Ze stejného důvodu radnice neplánuje ani slavnostní přestřižení pásky či podobnou akci.

FOTO: Na Trojské lávce včera začaly zatěžovací zkoušky. Pro veřejnost se otevře na přelomu října a listopadu

Na Trojské lávce včera od 7 do 22 hodin probíhala statická zatěžovací zkouška, která měla prověřit funkci mostní konstrukce před uvedením Trojské lávky do provozu. Ode dneška až do pátku bude mostní konstrukce podrobena zatěžovací zkoušce...

Původní lávka se zřítila v prosinci 2017 a byli při tom zraněni čtyři lidé. Stavba nové lávky začala loni v listopadu. Ve srovnání se starou lávkou je nová širší i vyšší. Je 256 metrů dlouhá a čtyři metry široká, takže se po ní dá nejen chodit, ale i jezdit na bruslích či na kole. V případě nutnosti po ní projede i záchranná služba. Nová lávka má být také podle dřívějšího Scheinherrova vyjádření lépe kontrolovatelná, a to pouhým pohledem i on-line. Stavba stála 150 milionů korun, lávku postavila firma SMP CZ.

Kvůli zřícení původní lávky státní zástupce obvinil dva muže z obecného ohrožení, a to projektanta Jiřího Stráského a bývalého šéfa oddělení mostů Antonína Semeckého. Oba vinu popírají. Soud začal letos v polovině září, rozsudek zatím nepadl.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky stavby, správa, Praha, most, trojská lávka, lávka, Adam Scheinherr, Praha sobě, Jiří Stráský, SMP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojská lávka v Praze je hotova. Nově po ní projede i záchranka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.