Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z náměstí Hrdinů až na Budějovickou. Prodlouží se tramvajová trať

Z důvodu výstavby nové trasy D pražského metra je jedním z nutných předpokladů i prodloužení tramvajové trati z náměstí Hrdinů na Budějovickou. Tramvajová trať povede ulicí Na Pankráci. Dalším cílem je zlepšení přestupů mezi podzemní a povrchovou hromadnou dopravou.

Tramvajová trať mezi náměstím Hrdinů a Budějovickou, která povede ulicí Na Pankráci, bude prodloužena i díky výstavbě metra D, kdy bude dočasně uzavřena stanice Pankrác. Prodloužení tramvajové trati naváže na připravovanou obnovu trati v úseku Vladimírova - Táborská - Na Pankráci - Na Veselí - Soudní a bude pokračovat do ulice Budějovická s novou stanicí v blízkosti OC Arkády a Pankrác a s konečnou stanicí u České pošty za křižovatkou ulic Budějovická a Na Strži.

„Rada městské části Praha 4 ve středu vzala na vědomí záměr hlavního města, ale současně schválila soubor připomínek, které mají minimalizovat negativní dopad navrhovaných dopravních opatření na provoz na komunikacích v této oblasti,“ uvedl mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. Přínos a význam navrhovaného prodloužení prý významně převažuje nad negativy, jako jsou ztráty části parkovacích míst v ulicích Na Pankráci a Budějovická a zrušení některých odbočovacích pruhů v křižovatkách.

Městská část Prahy 4 navrhuje záměry hlavního města ještě upravit, a to zejména proto, aby nedošlo k omezení plynulosti provozu a kapacity významných sběrných komunikací Na Pankráci a Budějovická. Také aby nedošlo k nepříznivému ovlivnění významných sběrných komunikací Na Pankráci a Budějovická a k nepříznivému ovlivnění nemotorové dopravy, zejména pěších vazeb.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto praha4.cz

Štítky Budějovická, Pankrác, Praha 4, tramvaj, tramvajová dráha, Praha, Arkády Pankrác, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z náměstí Hrdinů až na Budějovickou. Prodlouží se tramvajová trať  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.