Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další dopravní omezení. Na Jiráskově mostě začne v pondělí oprava

Dopravu v centru Prahy zkomplikuje další omezení. Na pražském Jiráskově mostě začne v pondělí oprava zábradlí a chodníků. Stavební práce potrvají do 15. října. Provoz v obou směrech bude zachován. I tak se musí řidiči připravit na omezení.

„Pouze v místě probíhajících prací bude omezen jízdní pruh v délce opravy,“ dodala mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Technická správa očistí a opraví mostní zábradlí. Poškozené takzvané závěry, tedy pohyblivé spáry na mostě, budou po jednotlivých panelech vyměněny a nahrazeny novými, které budou osazeny do zabetonovaného ocelového lůžka.

Jiráskův most je sedmý most přes Vltavu směrem po proudu řeky v Praze spojující z Jiráskova náměstí pravobřežní pražské Nové Město a levobřežní čtvrť Smíchov. Jeho stavba byla započata v roce 1929 podle projektu architekta Vlastislava Hofmana a Františka Mencla. Jako materiál byl použit železobeton, pět návodních pilířů širokých 4,6 metru je obloženo žulovými kvádry. Most je 310,6 metrů dlouhý a 21 metrů široký.

Foto Praha 2 / Milan Polák

Štítky ČR, silnice, stavby, most, Praha, oprava, Jiráskův most, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Vlastislav Hofman, František Mencl, Vltava, Nové Město, Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dopravní omezení. Na Jiráskově mostě začne v pondělí oprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.