Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zfetovaný muž ujížděl polici mezi lidmi na cyklostezce. Pak se snažil přeplavat řeku

Včera odpoledne chtěli policisté zkontrolovat řidiče auta, které jelo po ulici Strakonická. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a začal hlídce ujíždět. Když havaroval, utíkal po svých a nakonec se snažil policistům uplavat v řece. Hrozí mu vězení.

Muž začal ujíždět ulicí Výpadová, kde sjel na cyklostezku. Před jedoucím autem uskakovaly desítky osob, které ohrozil. Řidič později havaroval, protože přehlédl travou zarostlé hrazení zabraňující výjezdu ze silnice. Sedmadvacetiletý řidič vyběhl z auta, skočil do Berounky a plaval na druhý břeh, kde ho policisté za pomoci rybářů a dalších osob zadrželi. Muž řídil s platným zákazem řízení a měl pozitivní test na drogy.

„Policisté v tuto chvíli prosí všechny občany, kteří se pohybovali na cyklostezce a byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité, jelikož je řidič podezřelý z trestného činu obecného ohrožení a to právě vůči těmto lidem," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení. Hrozí mu až osm let vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky řidič, drogy, zákaz, Praha, cyklostezka, Berounka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž ujížděl polici mezi lidmi na cyklostezce. Pak se snažil přeplavat řeku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.